Одвео репрезентацију на ЕП па дао отказ

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Репрезентација Чешке се пласирала на осмо по реду Европско првенство, након убједљиве побједе против Молдавије од 3:0 и остварене друге позиције у групи Е.

Изабраници Јарослава Шилхавија су водили већ од 14. минута поготком Давида Дудере, а предност су повећали Томаш Чори у 72, односно Томаш Соучек у 89. минуту.

Ипак, овај врхунски резултат није био довољан разлог селектору Шилхавију да настави своје задатке и на предстојећем првенству.

Он је након утакмице у интервјуу за локалну телевизију открио како више не планира да води тим и да је поднио оставку и на тај начин је шокирао чешку јавност.

- Иако смо сада срећни, већ смо прије утакмице одлучили да не наставимо. Обавијестио сам о томе предсједника савеза Петра Фуску. Притисак је већ био огроман - понекад га нисам ни разумио. То је такође допринело нашој одлуци. Не ради се само о мени, већ имам цијели тим за имплементацију иза себе. Увјерен сам да смо посао урадили и да за собом остављамо добре резултате - изјавио је сада већ бивши селектор.

Он је на челу националног тима био преко пет година, а одлучио је да не настави са тим послом након скандала који је задесио екипу, када је ухватио три играча у ноћном клубу и касније их одстранио из тима, пише Телеграф.рс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана