Обављен жријеб полуфинала Купа БиХ Борац на Широки Бријег, Слога против Зрињског

Дарко Пашагић
Обављен жријеб полуфинала Купа БиХ Борац на Широки Бријег, Слога против Зрињског

САРАЈЕВО - Фудбалери Борца у полуфиналу Купа БиХ играће против Широког Бријега, док ће добојска Слога за ривала имати браниоца трофеја Зрињски из Мостара, одлучено је жријебом који је одржан у просторијама Фудбалског савеза БиХ.

Први сусрети полуфинала на распореду су 3. априла, док су реванш мечеви на програму 14 дана касније. И у финалу ће се играти два сусрета, а термини су 8. и 15. април.

Бањалучани, који ове сезоне пружају бриљантне партије у Премијер лиги, али и Купу, желе не само да освоје титулу већ и дуплу круну. Ривал ће им бити тим са "Пецаре" који, реално, једино кроз Куп БиХ може да избори пласман на међународну сцену.

Бањалучани ће у првом сусрету бити гости, а у њиховом табору су свјесни да су можда добили у овом тренутку и најлакшег ривала.

- Можемо да будемо задовољни, јер смо избјегли Зрињски, са којим бисмо практично играли двије утакмице заредом, у првенству и у Купу.

Широки Бријег смо добили у првенству на њиховом терену и не видим да је предност реванш на нашем терену. Квалитетнији смо од њих и вјерујем да пролазимо у финале, а онда ћемо освојити и дуплу круну - нагласио је помоћни тренер Борца Борис Распудић.

Слично размишља и капитен "црвено-плавих" Срђан Граховац, који прижељкује пун стадион у реваншу.

- Кога год да смо добили, било би исто. Радује ме што је реванш у Бањалуци и очекујем да стадиону буде испуњен до посљедњег мјеста, јер смо то својим играма ове сезоне заслужили.

Вјерујем да можемо у финале, а онда је и дупла круна близу- истакао је Распудић.

Добојлије су други пут у полуфиналу најмасовнијег такмичења. Први пут је то било у сезони 2012/13, када су у двомечу против Широког Бријега доживјели два пораза (2:4, 0:4). Иако сада за ривала имају браниоца трофеја и актуелног шампиона, желе да направе искорак даље.

- Сам пласман у полуфинале је за нас велики успјех.Било кога да смо добили за ривала у овој фази, њему припада блага улога фаворита, јер су све три екипе много искусније од нас у овом такмичењу. Надали смо се да би реванш могао бити на нашем терену, али ни ту нисмо имали среће. Реално, када се погледа жријеб, Зрињски и Борац су фаворити, ако ништа друго због чињенице да су у реванш утакмицама домаћини. Истовремено, ради се и о двије најквалитетније екипе у БиХ, али то у оваквим такмиче-

њима не мора пуно да значи, јер је Куп често доносио изненађујуће резултате. Надам се да смо и ми способни да тако нешто урадимо у двомечу са Мостарцима - нагласио је шеф стручног штаба Добојлија Владо Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана