Новоградска Слобода почиње са обиљежавањем 115. рођендана: Долази Звезда, чекају Хајдук

Дејан Кондић
Новоградска Слобода почиње са обиљежавањем 115. рођендана: Долази Звезда, чекају Хајдук

НОВИ ГРАД - У фудбалском клубу Слобода сви су се посветили припреми за предстојећи окршај Купа БиХ против Сарајева на “Млаквама”, који је на програму за седам дана.

Меч против “бордо” тима један је од дербија 1/16 финала најмасовнијег такмичења, о чему свједочи чињеница да ће 30. октобра, од 14 часова, пренос из Новог Града ићи на програму телевизије Аренаспорт. Предсједник новоградског прволигаша Младен Босанчић најавио је формирање посебног организационог одбора за дуел против Сарајева, односно прославу 115. рођендана клуба.

- Све спремамо за ту утакмицу. Улазница ће коштати 10 КМ. Долази око 500 њихових навијача, морамо ангажовати приватне агенције за обезбјеђење. Очекујемо од 2.500 до 3.000 људи на трибинама. Биће ту и бројни менаџери и угледне званице из свијета фудбала, да не откривам све... До меча морамо средити још једну свлачионицу, ложу, свечани салон... Све радимо да дигнемо клуб на највиши ниво, да га поставимо на здраве ноге и да никад више не дођемо у ситуацију да испаднемо у нижи ранг. Слобода никад више не смије испасти у другу лигу Републике Српске. Од меча против Сарајева почиње прослава 115 година клуба. Звали смо Црвену звезду и Хајдук на прославу, чији одговор чекамо. Звезда ће сигурно доћи наредне године - поручио је Босанчић у разговору за Радио Нови Град.

Није први човјек Слободе заборавио ни дуел који слиједи у првенству, предстојећег викенда, против Дрине ХЕ у Вишеграду.

- За четири године од општине смо добили око 430.000 марака, то је просјечан буџет прволигаша за сезону. То све има у папирима. Гостовање у Вишеграду коштаће нас око 4.500 КМ. У досадашњем дијелу полусезоне за путовања смо потрошили око 30.000 КМ, а службена лица су нас коштала око 10.000. Око 220.000 КМ су трошкови полусезоне у Првој лиги. Мој приједлог према челним људима општине биће то да Слобода буде друштво од посебног значаја за град, ако се то не усвоји, одлазим из клуба. Сад је прилика да направимо бренд града - закључио је Босанчић.

Карлица: Бићемо прави домаћини

Први Босанчићев сарадник Стеван Карлица, иначе потпредсједник Слободе, истиче да клуб без подршке општине не може да се ухвати у коштац са свим обавезама у вези са организацијом дуела против “бордо” тима.

- Долази нам Сарајево, један велики клуб. Сви би требало да нам помогну да организујемо тај меч, прије свега мислим на челне људе наше општине. Нашег ривала дочекаћемо као прави домаћини, на понос свих наших грађана - истакао је Карлица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана