Новинар преминуо на утакмици СП у Катару

Агенције
Новинар преминуо на утакмици СП у Катару

ДОХА - Амерички новинар Грент Вал преминуо је у Катару у 47. години на синоћњој утакмици између Холандије и Аргентине.

Вал је био један од нацјењенијих америчких спортских новинара, а колабирао је у прес кабини док је гледао синоћњу утакмицу четвртфинала Свјетског првенства.

Одмах је пребачен у болницу, но љекари му нису успјели спасити живот.

Он је остао у Катару и након што је репрезентација Сједињених Америчких Држава испала с турнира, а за сада је узрок његове смрти непознат.

Неколико дана прије смрти, Вал је на друштвеним мрежама објавио да се не осjећа добро, али и да је негативан на тесту на вирус корона.

Вал је 6. децембра гостовао у једном подкасту, гдjе је говорио да осећа бол у грудима и повишени притисак, као и да је затражио помоћ у медицинској  клиници у прес центру Мундијала, мислећи да болује од бронхитиса.

Као терапију добио је сируп за кашаљ и антифламаторни лijек ибупрофен.

Катарске власти још нису објавиле званичан узрок смрти америчког новинара, али оно што је чудно су околности које су претходиле кобном исходу Грента Вала.

Амерички новинар пре неколико дана учествовао је у инциденту, пошто је покушао да на једну утакмицу Мундијала уђе са мајицом на којој је дугиним бојама пружена подршка ЛГБТ популацији.

Обезбjеђење га је држало 25 минута, на силу одузело мобилни телефон и захтijевало од њега да скине мајицу уколико жели да уђе на стадион.

Грент Вал у Катару се нијее бавио само фудбалом, већ је истраживао и под којим околностима је живот изгубио један радник, држављанин Филипина.

На цијелу причу надовезала се и изјава Грантовог брата Ерика, који је у видео-поруци на Инстаграму рекао да је његов брат био здрав, као и да му је рекао да је добијао пријетње смрћу и да вјерује да је Грант убијен.

Очекује се званично саопштење власти у Катару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана