Нови велики посао у најави: Реал жели Родрија 2025. године

ГС
Нови велики посао у најави: Реал жели Родрија 2025. године

БЕОГРАД - Сезона 2024/2025. је тек почела, а Реал Мадрид већ има једно обезбијеђено појачање за наредно љето и још једно у плану.

Алфонсо Дејвис стиже из Бајерна као слободан играч пошто је одбио да продужи уговор са Баварцима, али много већи посао требало би да буде довођење Родрига Ернандеза - Родрија.

Шпански репрезентативац примарни је циљ предсједника Мадриђана Флорентина Переза и спортског сектора са шефом скаутинг службе Ђунијем Калафатом и тренером Карлом Анћелотијем на челу. А када у Реалу нешто пожеле, углавном то и добију. Посљедњи примјер је Килијан Мбапе на ког су се навијачи начекали нешто дуже него иначе, али је доведен без обештећења. За Родрија ће Мадриђани морати нешто и да плате пошто му уговор са Манчестер ситијем важи до љета 2027. Сигурно је да га се “грађани” неће лако одрећи, међутим, поменути лист наводи да је његов став да ће у случају одласка са “Етихада” прећи једино на “Сантијаго Бернабеу”.

Иако је добар дио фудбалског стасавања провео у Атлетико Мадриду прије него што је отишао у Виљареал, касније је и провео једну сезону у “црвено-бијелом” дијелу Мадрида. Послије одласка Тонија Кроса у пензију и са Луком Модрићем у посљедњој години уговора, у “краљевском” клубу желе да нађу новог лидера везног реда. Тренутно ту улогу има Орелијан Чуамени, али Родри би донио далеко веће искуство, а и ријеч је о најбољем играчу минулог Европског првенства.

У случају доласка, шпански репрезентативац би имао напуњених 29 година, тако да би могао да буде вишегодишње рјешење. У прилог Мадриђанима иде и то што Манчестер сити није успио да убиједи Родрија да преговара о новом уговору.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана