Нови тренер Лакташа увјерен: Премијер лига није недостижна

Дарко Пашагић
Нови тренер Лакташа увјерен: Премијер лига није недостижна

ЛАКТАШИ - Нови тренер Лакташа Слободан Старчевић, који је екипу преузео послије два стартна пораза, у изјави за “Глас Српске” нагласио је да се не боји изазова и да вјерује да је његов нови тим способан не само да се бори за титулу, већ и да је освоји.

Пред почетак сезоне Лакташани су по многима били највећи кандидат за освајање првог мјеста, али почетак Прве лиге обиљежила су њихова два пораза, што је био разлог за споразумни прекид сарадње са Миљаном Бајићем, који је на клупи овог клуба био посљедње три и по године. Челници клуба брзо су реаговали и умјесто њега именовали Старчевића, који је до тада био на кормилу Борца из Козарске Дубице са којим је на старту забиљежио двије побједе и “оставио” их на лидерској позицији.

- Уживао сам радећи са челним људима у Борцу и играчима које сам селектирао у два прелазна рока, али је дошло вријеме за нове изазове, који су реално далеко амбициознији. Сама чињеница да је циљ Лакташа освајање титуле и пласман у Премијер лигу даје ми нову енергију не само да покушамо да је остваримо, већ и да у томе успијемо - нагласио је Старчевић.

Иако је екипа у прва два кола доживјела два неуспјеха и тренутно је “фењераш” прволигашког каравана искусни стручњак сматра да је све то још увијек лако достижно.

- Имамо довољно времена и довољно бодова у оптицају не да стигнемо остале, него да их и престигнемо и да кроз овај наредни период публику увеселимо својим добрим играма и резултатима. Обећавам тежак рад, али тај тежак рад биће сигурно награђен успјехом и кроз тај успјех ће све тешко бити заборављено јер ћемо сви бити весели и задовољни. Сигурно је да нас чека много изазова, али најважније је да кренемо са побједама, јер само тако можемо да правимо помак на табели - рекао је Старчевић.

Као највеће ривале у борби за титулу издвојио је три екипе.

- Рудар Приједор је увијек опасан јер имају добру екипу, али и велику подршку града, Звијезда 09 ће сигурно жељети експресно да се врати међу премијерлигаше, а ту је и требињски Леотар, који има увијек високе амбиције. Добро је у овом тренутку што су сва три ова клуба у прва два кола остварила половичан успјех тако да нам нису много одмакли - наставио је Старчевић.

Сматра да ће се веома брзо уклопити у нову средину, јер већину играча добро познаје.

- Са доста њих сам сарађивао у ранијим клубовима, против већине осталих у мојој бившој екипи били су ривали, тако да ту не би требало да буде никаквих проблема. Сви заједно морамо да будемо на истој таласној дужини, све са само једним циљем, а то је да титула поново дође у Лакташе и да се у овом граду од наредне сезоне игра премијерлигашки фудбал - додао је Старчевић.

Љубић

Лакташи ће у трећем колу прволигашког каравана у суботу од 17 часова угостити прњаворски Љубић, који је у прва два кола остварио половичан учинак.

- Иако нису из самог врха прволигашког фудбала увијек се против њих мора играти опрезно. Са њима сам у припремном периоду одиграо двије контролне утакмице и из сезоне у сезону су све бољи и организованији. Међутим, у овом сусрету једини нам је избор побједа - нагласио је нови тренер Лакташа Слободан Старчевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана