Нови премијерлигаш из Српске доживио први пораз!

Дарко Пашагић
Нови премијерлигаш из Српске доживио први пораз!

ПРЊАВОР - Фудбалери Љубића у 31. колу Прве лиге Републике Српске савладали су новог шампиона Радник из Бијељине са 2:1 и тако новом премијерлигашу, који је титулу осигурао у прошлој првенственој рунди, нанијели први овосезонски пораз.

И прије сусрета се знало да су домаћину бодови јако битни у борби за опстанак, тако да су у сусрету ушли прилично опрезно. С друге стране, Бијељинци су жељели да наставе низ без пораза ове сезоне у првенству.

На први погодак се чекало све до 60. минута када је мрежу голмана Прњаворчана Алексе Ступара затресао Дејан Живковић. Тада се чинило да ће бодови отићи из Прњавора.

Међутим, у само седам минута веома несигурни арбитар Милан Симић досудио је два пенала за Прњаворчане. Неумољив са бијеле тачке у оба наврата, прво у 68, а онда и у 75. минуту био капитен Прњаворчана Александар Жижак, који је са ова два поготка стигао до 12 постигнутих голова у овој сезони.

Приликом досуђивања играчи бијељинског тима имали су много тога шта да кажу главном арбитру па су у кратком времену чак четири фудбалера зарадила жуте картоне.

У Раднику по окончању утакмице нису крили незадовољство Симићевим дијељењем правде и најавили су да ће издати саопштење.

Иако су дошли до сва три бода изабраници Владанка Комленовића и даље се налазе у групи угрожених клубова, којима пријети или да се преселе у нижи ранг, или да по окончању сезоне морају у бараж да би сачували прволигашки статус.

Парови 32. кола Прве лиге Републике Српске, које се игра у суботу и недјељу: Слобода (МГ) - Љубић, Радник - Вележ, Жељезничар Спорт тим - Романија, Сутјеска - Рудар Приједор, Омарска - Славија, Фамос - Алфа Модрича, БСК - Козара (недјеља), Лакташи - Борац (КД), Леотар - Дрина (З).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана