Нови пораз БиХ, Њемачка одбранила Минхен

Б92
Нови пораз БиХ, Њемачка одбранила Минхен

ЗЕНИЦА - Фудбалери БиХ доживјели су трећи пораз у Лиги А Лиге нација, док је Њемачка уписала трећи тријумф.

БиХ је поражена од Мађарске у Зеници са 2:0.

Иако су неки очекивали да БиХ можда и освоји сва три бода након ремија у Мађарској, то није био случај, па ће ова репрезентација у неком другом мечу морати да тражи прву побједу још од октобра 2023. и дуела са Лихтенштајном.

Није отпор домаћина био лош у првом полувремену, било је чак и добрих шанси, али је све брзо пало у воду.

У 38. минуту утакмице Собослаи је успео да се ушуња у казнени ривала, а онда лијевом ногом пошаље лопту у даљи угао за 0:1.

Имала је Босна шансу да изједначи преко Џека у надокнади првог полувремена, али ништа није било од гола, па је услиједила казна.

У 49. минуту Омеровић је срушио противника, а Ентони Тејлор је одмах показао на бијелу тачку.

Лопту је у руке узео Собослаи, а онда рутински матирао Васиља за 0:2.

До краја меча БиХ је била боља репрезентација, са више напада, поседа и шутева, али никако није могла до гола, па је резултат остао непромијењен.

Њемачка је на свом терену у Минхену савладала Холандију са 1:0 и тиме учврстила прво мјесто у Групи 3 Лиге А.

Већ у другом минуту повели су Нијемци преко Левелинга, након доста конфузне ситуације, али је тај гол недуго затим поништен због офсајда у грађењу акције.

Нападао је домаћин свим силама, вјеровано требало да постигне барем један гол, али је Холандија, која није имала ни шут у првих 45 минута, одолијевала.

У 30. минуту су гости могли врло лако да остану са играчем мање због крвничког старта Рејндерса над Павловићем, али је судија Винчић показао само жути картон.

У другом полувремени се ситуација није превише мијењала пошто су Нијемци и даље били боља екипа, али је Холандија пружила какав-такав отпор.

Ипак, у 63. минуту се све срушило за "Лале", пошто је стријелац поништеног гола опет био у првом плану.

Левелинг је натрчао на одбијену лопту послије корнера, а онда је невјероватно прецизним ударцем послао у "рашље" гола Вербругена, за опште одушевљење домаће публике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана