Нови фудбалер Слоге Бојан Батар заиграо послије непуних 15 мјесеци

Дарко Пашагић
Нови фудбалер Слоге Бојан Батар заиграо послије непуних 15 мјесеци

ДОБОЈ – Новајлија у редовима Слоге Бојан Батар повратак на зелени терен чекао је непуних 15 мјесеци, а онда је бљеснуо пуним сјајем. Заиграо је у сусрету седмог кола Премијер лиге БиХ на “Лукама” против Тузла ситија и већ у 35. минуту постигао првенац и то на дебију за нови клуб који је забиљежио важну побједу од 2:1.

Три минута раније послије корнера који је извео Никола Дујаковић Батар је захватио лопту главом, а лопта је погодила стативу, али је то све наплаћено нешто касније. Актери су поново били исти, само је овог пута лопта завршила у мрежи. 

- Тешко је уопште описати осјећај када се послије толико дуге паузе вратиш на терен. Једноставно “дрмала” ме нека позитивна атмосфера и жеља ми је била да се што боље покажем у дебију за нови клуб, али и да све прође без икаквих проблема. Нисам могао ни замислити да ћу у првој утакмици у дресу Добојлија затрести противничку мрежу и тако се на најбољи могући начин вратити на терен - истакао је Батар.

Овај младић, који ће за двадесетак дана напунити 25 година, стрпљиво је чекао шансу, али и вриједно тренирао да би што прије дошао у праву форму.

- Стварно је требало много времена да све дође на своје мјесто и драго ми је то је на крају све овако испало. Захвалан сам и Николи Дујаковићу који је центрирао оба пута и код погођене стативе и код постигнутог гола. Са њим, али и са још доста играча добојског премијерлигаша сам играо раније заједно, тако да ми није био проблем да се уклопим у екипу - наставио је Батар.

Слога је у овом дуелу освојила три веома важна бода, али нема времена за славље, јер већ у сриједу од 15 часова у одгођеној утакмици другог кола Премијер лиге на “Луке” стиже Жељезничар.

- Три бода освојена против Тузла ситија тек ће добити на вриједности ако остваримо добар резултат против Сарајлија. Међутим, неће нам бити ни мало лако иако Жељезничар није у доброј форми. Показали су то против ГОШК-а од кога су у петак поражени на “Грбавици”. Сигурно је да ће покушати све да се за њега искупе против нас. Међутим, овај тријумф је поправио атмосферу у екипи и очекујем да и у сриједу будемо прави и дођемо до нових бодова – додао је Батар.

Операција

Бојан Батар лом метатарзалне кости лијевог стопала је задобио на љетним припремама 2022. године, када је његов тадашњи клуб, Крупа играо пријатељску утакмицу против Осијека.

- Многи су ми и тада савјетовали да одмах идем на операцију, али сам покушао да се опоравим на други начин. И када се чинило да је све у реду, на једном тренингу сам опет сам поломио исту кост и морао сам на операцију, која је обављена у Новом Саду. Зато је и била ова пауза, али се надам да ће сада све бити и у најбољем реду - истакао је Батар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана