Новајлија у редовима добојске Слоге Борис Варга за "Глас ": Нисам се двоумио око доласка на "Луке"

Дарко Пашагић
Новајлија у редовима добојске Слоге Борис Варга за "Глас ": Нисам се двоумио око доласка на "Луке"

ДОБОЈ – Прво појачање премијерлигаша Слоге у зимском прелазном року српски интернационалац Борис Варга рекао је за "Глас Српске" да се није много двоумио да каријеру настави у редовима Добојлија.

Овај 30-годишњи фудбалер, који се најбоље сналази на позицијама десног бека и десног штопера, иза себе има завидну фудбалску каријеру, а на "Луке" је стигао из члана Прве лиге Србије, Новог Сада.

- У Новом Саду сам био од прошлог лета, а за њих сам потписао последњег дана прелазног рока пошто сам чекао понуду из иностранства, али на крају од тога није било ништа. У првом делу сезоне одиграо сам 13 утакмица и забележио три асистенције, што за једног дефанзивца и није лоше – нагласио је Варга, којем је Слога 11. клуб у каријери, а најдуже је био члан ТСЦ-а из Бачке Тополе за који је играо од јула 2018. до јула 2022. године.

Искусни дефанзивац је истакао да га је помало и изненадио позив шефа стручног штаба Слоге Владе Јагодића пред новогодишње празнике.

- Предложио ми је да се нађемо у Новом Саду, где живим. После разговора са њим у којем ми је предложио планове и клупске циљеве нисам пуно размишљао и прихватио сам понуду да дођем на "Луке". Верујем да ћу својим искуством свом новом тиму помоћи да оствари зацртане циљеве – наставио је Варга.

По његовим ријечима први утисци по доласку у нови клуб су више него добри.

- Искусан сам играч и надам се да ми неће бити тешко да се привикнем. Драго ми је што сам поново у истом дресу као и Срђан Грабеж са којим сам играо у ТСЦ-у, добро познајем и још једног Новосађанина Зорана Караћа. Ту је још неколико фудбалера из Србије, међу којима је и Дејан Видић, тако да ми неће бити уопште тешко да се веома брзо прилагодим на нову средину – рекао је Варга.

Са Добојлијама је потписао уговор на годину и по, а признаје да је прије доласка у редове Слоге мало познавао прилике у фудбалу БиХ, односно у Премијер лиги.

- Тек после разговора са Јагодићем и начелног договора почео сам да се више интересујем за Премијер лигу. Контактирао сам са неким другарима који сада или су раније играли у БиХ и коментари су углавном били више него лепи. Свестан сам да сам доведен као појачање, али да би се дошло до дреса првотимца морају припреме да се добро одраде. Знам да нам неће бити лако у наредних месец и нешто дана, али најважније је да ме, али и све моје нове саиграче, мимоиђу повреде. Очекујем да ће тако и бити и да ће пролеће, као и јесен бити успешни за Слогу – додао је Варга. 

Каријера

Борис Варга рођен је 14. августа 1993. године уз Врбасу. Послије играња за Хајдук 1912 из Куле прешао је Инђију, потом је играо за новосадски Пролетер, ЧСК Челарево, Напредак из Крушевца, Бачку из Бачке Тополе, ТСЦ, јерменску Пјуник, нишки Раднички и Нови Сад из којег је дошао редове Слоге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана