Нова срамота: Луксембург декласирао Змајеве

ГС
Нова срамота: Луксембург декласирао Змајеве

Фудбалери репрезентације БиХ наставили су се бламирати у квалификацијама за Европско првенство, а вечерас су други пут у пет мјесеци поражени од Луксембурга који је на домаћем терену славио с 4:1.

Змајеви су катастрофално започели утакмицу и већ у 6. минути Луксембург је повео. Након центаршута с лијеве стране Олесен је сјајно реаговао и постигао гол главом за 1:0.

Чак и након постигнутог гола домаћи су имали више од игре, а први пут је БиХ запријетила у 14. минути. Хамулић је надвисио све у скоку, али његов ударац главом с гол-линије је избацио Цханот.

Нове невоље за Змајеве дошле су у 26. минути када Хаџиахметовић прави прекршај на ивици казненог простора, а судије у ВАР соби утврдиле су да се ипак ради о једанаестерцу. Пенал је сигурно искористио Родригуес и дуплирао предност Луксембурга на 2:0, преноси Кликс.

Потпуно је био обезглављен тим Саве Милошевића након тога, а у 42. минути је Луксембург могао и до трећег гола. Барреиро је промашио зицер.

На полувремену је селектор Милошевић направио двоструку измјена у тиму БиХ. Игру су напустили Стевановић и Хаџиахметовић, а ушли су Демировић и Хајрадиновић.

Није то донијело бољитак у игри БиХ, коју потопа у 48. минути спашава голман Васиљ, који брани ударац Олесена са само пет метара.

Али, седам минута послије није било спаса за БиХ. Након центаршута с лијеве стране сопствену мрежу затресао је дебитант Мујакић и постигао аутогол за огромних 3:0.

Након тога је темпо игре пао, а Змајеви и даље нису могли да успоставе контролу и да озбиљније запријете голу домаћина.

У 74. минути ударцем с 25 метара пријети Барреиро, али Васиљ сигурно хвата лопту. Најбољу шансу је БиХ у другом дијелу имала преко Хамулића, али његов шут у 78. минути иде поред гола.

Демировић је могао ублажити пораз у 83. минути, али је промашио зицер, а први шут у оквир гола Змајеви су упутили у 93. минути кад је одбрањен нови покушај Демировића.

Почасни гол за БиХ даје Гојковић у 94. минути, али Родригуес одмах узвраћа и поставља коначних 4:1.

Остала је БиХ на петом мјесту од шест селекција у групи Ј са девет бодова, а иза је само Лихтенштајн који нема нити један. Луксембург је због побједе Словачке над Исландом, упркос побједи над Змајевима, остао без шанси за ЕП јер је трећи с 14 бодова.

Поред Словачке, из ове групе на Еуро путује Португал као лидер.

БиХ ће у посљедњем колу квалификација у недјељу угостити Словачку у Зеници.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана