Нишић задужио Борчев дрес

Милан Зубовић
Нишић задужио Борчев дрес

БАЊАЛУКА - У "црвено-плаве" редове пристигао је и Јован Нишић који је задужио Борчев дрес са жељом да ову сезону памти по добром.

Јован је прошао омладиинску школу београдског Партизана, бранио је боје свих омладинских селекција Србије, а био је и члан репрезентације Србије, састављене од суперлигашких играча, која је одиграла пријатељске утакмице са Доминиканском Републиком и Панамом на америчкој турнеји јануара 2021. године.

Играо је и за Телеоптик, Вождовац и француски По из којег је стигао у Платонову улицу.

- Први утисци су феноменални. Свиђа ми се амбијент у и око клуба. Саиграчи су ме, већ с првим тренингом, одлично прихватили. Одлучио сам да дођем у Борац превасходно због тога што клуб има највише амбиције и циља "напад" на све трофеје. То је био кључни мотив да прихватим понуду која је стигла. Искрено, пожелио сам се резултатског притиска и борбе за трофеје, а уз то, постојала је и жеља људи из клуба да ме доведу тако да су се све коцкице посложиле. Надам се да ћу својим играма на терену и односу према клубу оправдати очекивања - рекао је Нишић који је ставио параф на уговор до краја сезоне уз опцију продужетка сарадња на још једну.

Уочи доласка у Бањалуку обавио је своју "домаћу задаћу" и добро се упознао са свим оним што га чека током сезоне.

- Упознат са тим да је Премијер лига невјероватно изједначена, да су сва гостовања изузетно тешка и да свако сваког може да побиједи. Сматрам да је то добро и за публику, али и за нас играче да будемо мотивисани за сваку утакмицу. Борићемо се до краја и надам се најбољем исходу - изјавио је Нишић који је рођен у Београду, 3. марта 1998. године и игра на позицији централног везног играча.

Потрудиће се да што прије похвата конце игре, а мотива му не мањка.

- Навикнут сам да играм под том неком дозом резултатског притиска још од својих првих фудбалских дана. Борац је велики клуб, ако не и највећи у Премијер лиги, и сматрам да је привилегија играти под притиском јер то онда значи да је екипа добра, да има највише циљеве. Радујем се том изазову - додао је Нишић.

У клубу дочекала су га и нека добро позната лица.

- Знам од раније Александра Субића, Немању Михајловића, Милана Макарића и Николу Пејовића. Са Пејом сам прошао много тога. Иста смо генерација, играли смо годинама заједно у репрезентацији, али и један против другог. Увјерио сам се одмах да је свлачионица састављена од врхунских момака и вјерујем да ћемо бити прави током сезоне - нагласио је Нишић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана