Нишић: Побједа за миран одлазак на паузу

Дарко Драгичевић
Нишић: Побједа за миран одлазак на паузу

БАЊАЛУКА – Фудбалери Борца су у серији одличних резултата. Бањалучани су поставили клупски рекорд са седам везаних побједа и тај низ желе да наставе на гостовању у Габели.

Један од играча који добија све већу минутажу у тиму Винка Мариновић је и Јован Нишић. Везни фудбалер је дошао из Француске гдје је имао повреду и гдје није значајну минутажу.

У Бањалуци се брзо привикао на саиграче, добио шансу против Широког бријега и у потпуности је искористио те се  наметнуо стручном штабу као опција у везном реду.

Нишић истиче да је за њега најважније да има минутажу и да је сигурно да може још боље

- Искрено сам пресрећан јер након дужег периода неиграња, ужелео сам се фудбала и победа. Саиграчи су ми олакшали деби славили су на веома тешком гостовању у Широком Бријегу, гдје смо изгледали као права екипа и били смо компактни свих 90 минута па нас нису уопште угрозили ни у једном моменту озбиљније. Одиграли смо одлично. На то се надовезала победа овде против Вележа , тако да нисам могао да пожелим бољи и успешнији повратак на терен, те деби за Борац. Хтео бих да изразим велику захвалност саиграчима, стручном штабу и људима у клубу јер су ме сјајно примили и за кратко време се осећам као код куће- истакао је Нишић.

Борац је у серији победа у првенству БиХ којима је дошао на прву позицију коју жели да сачува до краја. До репрезентативне паузе Бањалучани имају гостовање у Габели код повратника у елитно друштво екипе ГОШК-а. У досадашња четири меча ова два ривала у Габели у Премијер лиги није било ремија. Борац је славио два пута колико су били успјешни и домаћини

-Серија добрих резултата је донела самопоуздање и додатно поправила ионако одличну атмосферу. Желимо да наставимо у истом ритму и у недељу. Наше амбиције  су да на сваком мечу идемо на победу. Наравно неће бити лаган меч, ниједан није посебно ако се не уђе како треба. Имамо квалитет и мислим да уз прави шприступ и неке тактичке замисли можемо да стигнемо до три бода. То би био леп увод у паузу и дербије који следе након тога. Кад си први сви против тебе желе да пруже максимум да те победе и скину са трона. Али на нама је да то издржимо и изнесемо притисак до краја – додао је Нишић.

Бивши капитен Вождовца истиче да хвата ритам и да навијачи Борца у наредном периоду могу да очекују још боље партије.

-Сигурно је да ми недостаје утакмица. Нисам још у правој форми, имао сам можда и превише тренинга у прошлости али треба ми мечева и сигуран сам да ћу кроз одигравање такмичарских мечева бити све бољи. Након паузе сам задововољан издањима, веома сам близу том оптимуму али мислим да могу још доста да понудим екипи да будемо још бољи – поручио је овај фудбалер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана