Никола Турањанин, појачање Лакташа: Премијер лига није далеко

Дарко Пашагић
Никола Турањанин, појачање Лакташа: Премијер лига није далеко

ЛАКТАШИ - Једно од највећих појачања Лакташа у претходних неколико сезона офанзивни везни играч Никола Турањанин сматра да његов нови клуб може много у наставку сезоне и вјерује да ни Премијер лига није далеко.

Овај фудбалер, који ће у априлу напунити 23 године, помало неочекивано се обрео у Лакташима послије споразумног прекида сарадње са сарајевским Жељезничарем за који је у првом дијелу сезоне забиљежио 11 наступа (девет у Премијер лиги и два на европској сцени).

- Требао сам на “Грбавици” остати до краја сезоне, али смо се споразумно растали. Са “Жељом” сам одрадио припреме у Међугорју и видјело се тамо да нисам баш у првом плану код новог тренера Бруне Акраповића. То је био основни разлог одласка из сарајевског клуба са којим сам иначе имао уговор до краја сезоне. Жељезничару желим све најбоље у наставку сезоне и вјерујем да ће поправити пласман, јер овај клуб сигурно не заслужује 10. мјесто на којем се сада налази - нагласио је Турањанин, који је по доласку у Лакташе задужио дрес са бројем 21.

Фудбалер, који је поникао у бањалучком Борцу, а потом носио дрес ГОШК-а из Габеле, Славен Белупа, загребачких Дубрава и Жељезничара је рекао да је  одмах по раскиду сарадње са Сарајлијама имао неколико понуда.

- Осим Лакташа било је позива из још неколико прволигаша, али се нисам дуго двоумио. Свидјела ми се клупска концепција, али и чињеница да ћемо се борити за Премијер лигу. Уз све то нисам далеко ни од куће, тако да је било више разлога што сам се одлучио за Лакташе са којима сам потписао уговор до краја сезоне. Видјећемо шта ће бити послије, али сматрам да можемо до титуле и пласмана у Премијер лигу. Пратио сам Прву лигу Српске и по мени је Радник благи фаворит за титулу, мада и ми имамо веома озбиљну екипу која се може равноправно борити за највиши пласман. У битку за титулу може се укључити још само Рудар Приједор - рекао је млади Бањалучанин.

По његовим ријечима не би требало да му буде проблем да се уклопи у нову средину.

- Доста садашњих саиграча одлично познајем. Играо сам заједно са Дејаном Босанчићем, Бојаном Марковићем, Миланом Шикањићем, голманом Вањом Кнежевићем... Са шефом стручног штаба Миљаном Бајићем сам радио у Борцу када је он био помоћни тренер. Тако да ми неће бити тешко да се привикнем на ново окружење - додао је Турањанин.

Милојевић

Првотимац Лакташа Стефан Милојевић играјући за шпанску екипу ЦДС Уелва освојио је Лигу шампиона за глуве фудбалере. Турнир на којем је наступило 20 екипа из цијеле Европе одигран је у шпанској Гвадалахари, а ЦДС Уелва је у финалу савладала израелски Ашод Делфинс са 3:2.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана