Никола Срећковић за “Глас”: Уз навијаче до побједе против Жељезничара

Дарко Пашагић
Никола Срећковић за “Глас”: Уз навијаче до побједе против Жељезничара

БАЊАЛУКА - Офанзивни везни играч Борца Никола Срећковић рекао је за “Глас Српске” да је саиграчима и њему потребна велика подршка са трибина у данашњем дербију 10. кола Премијер лиге БиХ у којем Бањалучани од 19.45 часова на Градском стадиону дочекују сарајевски Жељезничар.

“Црвено-плави” ове јесени играју одлично, али то изгледа на најбољи начин не прате навијачи, којих је на трибинама знатно мање него у прошлој сезони, када су Бањалучани постали шампиони.

- Позвао бих све наше присталице да нас подрже у недјељу и напуне Градски стадион, јер пуно је лакше играти пред препуним трибинама. Сигурно је да нас чека јако тежак посао. Сви смо свесни тога, али урадићемо све да одиграмо како најбоље знамо и дођемо до три бода - нагласио је Срећковић, који је љетос постао члан Борца.

Тренер Младен Жижовић у овом сусрету биће лишен услуга оперисаног Давида Вуковића, док је неизвјестан наступ још ровитих Ђорђа Деспотовића и капитена Срђана Граховца.

- Показали смо у досадашњим мечевима да имамо довољно дугачак ростер да можемо одговорити свим изазовима. Досадашњи део сезоне је, по мени, био прилично успешан. Све иде у правом смеру. Остварен је историјски резултат на европској сцени, освојен и први, историјски бод у групној фази Лиге конференције. Надам се да ћемо наставити у истом ритму - наставио је Срећковић.

Послије дербија са Жељезничаром Бањалучане чека нови европски испит у којем у четвртак од 18.45 часова гостују на Кипру код Апоела.

- Сваке године Апоел игра европска такмичења и сигурно је да то није случајно. Нећемо ником претити, али досадашње утакмице, поготово оне против КИ Клаксвика, Ференцвароша и Панатинаикоса дају нам за право да на ово гостовање идемо са доста оптимизма и покушаћемо да у Никозији направимо добар резултат - рекао је “седмица” Борца.

Иако је у Борцу и у Бањалуци кратко, одушевљен је како је примљен од саиграча, али и највећим градом Републике Српске.

- Веома брзо сам се адаптирао као да сам овде дуги низ година. Зато су заслужни сви у клубу, који су ме дочекали на најбољи могући начин. Град је феноменалан, свиђају ми се људи, који су пријатни. Надам се да ћу се добрим играма свима одужити на најбољи могући начин - додао је Срећковић.

Остали парови 10. кола Премијер лиге БиХ: субота: ГОШК - Слобода (13.30), Сарајево - Вележ (20.45), недјеља: Радник - Слога (15), понедјељак: Зрињски - Игман (18 часова), играно у петак увече: Посушје - Широки Бријег.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана