Нејмар купује свој некадашњи клуб?

GS
Foto: Instagram

Бразилска звијезда, Нејмар, поново је у центру пажње, али овога пута не због својих изванредних играчких способности. Славни бразилски фудбалер разматра могућност куповине свог некадашњег клуба, Сантоса, који се тренутно бори с финансијским потешкоћама и испадањем из елитног ранга бразилског фудбала.

Сантос ФЦ, један од највећих и најпрепознатљивијих клубова у Бразилу, суочава се с тешким временима. Крајем прошле године први пут у својој историји клуб је испао из елитне лиге, што је шокирало многе његове дугогодишње навијаче. Финансијски терет од 130 милиона евра додатно отежава ситуацију, стварајући потребу за хитним спашавањем.

Управо у том контексту појављују се информације да би Неjмар могао бити кључни фактор у спашавању клуба из којег је започео своју славну каријеру. Нејмар, који је своје прве кораке као професионалац направио у дресу Сантоса, показује интерес за учествовање у куповини клуба. Према изворима из Бразила и Шпаније, Нејмар би се у том подухвату удружио са својим оцем.

Овај потез био би сличан ономе који је легендарни Роналдо Назарио предузео с Крузеиром 2021. године. Роналдо је, након што је клуб испао у нижи ранг, купио већински удио дионица за 80 милиона евра те је успио екипу вратити у виши ранг само девет мјесеци касније. Нејмар, с обзиром на свој значајан уговор у Саудијској Арабији који му доноси 100 милиона евра по сезони, вјероватно има финансијске капацитете за овакав подухват, преносе Независне.

Уз наду у бољу будућност, ово би могло означити почетак новог поглавља за Сантос и потврдити Нејмарову дубоку повезаност с клубом који је обликовао његову фудбалску каријеру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана