Невјероватна понуда Парижана: ПСЖ пронашао замјену за Мбапеа!

ГС
Невјероватна понуда Парижана: ПСЖ пронашао замјену за Мбапеа!

Ера Килијана Мбапеа у ПСЖ-у се лагано приближава крају. Француски нападач би на љето требао прећи у Реал Мадрид о чему се прича већ годинама. Мбапеу уговор истиче након ове сезоне, а шпанска Марка је прије неколико седмица објавила како су фудбалер и Реал већ потписали уговор на пет сезона.

С обзиром на то да Мбапе и ПСЖ већ дуже времена нису у добрим односима, овај одлазак ће можда добро доћи француском клубу по питању медијске пажње, али ће га свакако оштетити играчки па се ПСЖ бацио у потрагу за његовом замјеном. Коју су, изгледа, пронашли у Барселони. Или барем мисле да су је нашли.

Марка данас доноси како је ПСЖ послао службену понуду Барселони за 16-годишњег нападача Ламина Јамала. И то какву.

Французи нису шкртарили него су понудили 200 милиона евра за тинејџера који је ове године постигао шест голова и уписао још седам асистенција за Барсу, а има и четири наступа те два гола за шпанску сениорску репрезентацију.

Али, без обзира на то што финансијски не стоји најбоље, Барселона је ту понуду глатко одбила. Свјесни су на Камп Ноу да је Јамал фудбалер који може носити њихову игру годинама па га се не желе одрећи. Имају и аргументе за овакво одбијање јер је излазна клаузула за овог крилног нападача тачно милијарду долара, али и ПСЖ има адуте на својој страни. Јамалу уговор истиче у љето 2026. па се може очекивати како ће направити све да младић не потпише нови с Барселоном. Само је остало да се сазна да ли је њему драже остати у Барселони или отићи за новцем у ПСЖ.

Ако се, пак, тај трансфер оствари, за претпоставити је да ће бити највећи на свијету свих времена. Досадашњи рекорд држи Нејмар којег је ПСЖ од Барселоне купио за 222 милиона евра док је други Мбапе који је у Париз дошао из Монака за 180 милиона евра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана