Невил: Судија је био лош, али пропустили смо велику шансу

Танјуг
Невил: Судија је био лош, али пропустили смо велику шансу

ДОХА - Бивши репрезентативац Енглеске Гери Невил тврди да је бразилски судија Вилтон Сампајо оштетио селекцију “гордог албиона” на мечу четвртфинала Свјетског првенства у Катару против Француске, преноси “Скај спорт”.

Француска је синоћ побиједила 2:1 и изборила је пласман у полуфинале Мундијала.

-Судија је био ноћна мора. Не тврдим да је он главни кривац за пораз Енглеске, а неко ће рећи да је то изговор. Међутим, он је лош судија. Морао је да поништи први гол Француске пошто је прије почетка акције енглеског тима Дајо Упамекано фаулирао Букаја Саку. Не разумијем зашто то није био прекршај - пита се Невил.

Он тврди да је Енглеска у првом полувремену оштећена за пенал због прекршаја над Харијем Кејном.

-Не кривим судију што је Енглеска испала са СП, али је очигледно да је оштетио наш тим. Био је очигледан пенал над Кејном у првом полувремену. Он чак није свирао пенал после прекршаја Теа Ернандеза у финишу утакмице, већ је морао да погледа снимак после интервенције из ВАР собе. Био је то очигледан фаул. Сампајо је баш лоше судио - истакао је бивши енглески репрезентативац.

Невил тврди да му је лакше да анализира утакмицу дан послије пораза.

-Осјећам се као и сви енглески фудбалери помало мамурно. Мислим да се сви тако осјећамо пошто нам фудбалери одлазе из Катара. Прије утакмице сам мислио да је Француска фаворит, мислио сам да је бољи тим. Током утакмице сам видео да смо више него изједначени, а мислим да смо били бољи у другом полувремену. Свакако да је пропуштена велика шанса, поготово послије труда који је уложен у претходне четири године. Мароко би нас чекао у полуфиналу, али и то би био тежак противник. Мароко бриљантно игра овај Мундијал, а биће тежак ривал Французима у полуфиналу СП - закључио је Невил.

У другом полуфиналу СП састаће се Аргентина и Хрватска.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана