Неуспјешна премијера на "Лукама"

Дарко П.
Неуспјешна премијера на "Лукама"

ДОБОЈ - Фудбалери Слоге у премијерној утакмици у елити БиХ на стадиону "Луке" и дебију Владе Јагодића на клупи поражени су од Вележа са 0:2. Добојлије су од почетка сусрета имале јалову иницјативу, али без озбиљнијих пријетњи по гол Османа Хаџикића.

Из прве праве озбиљније акције Вележ је стигао до предности, а десило се то у 38. минуту. Блаж Тино Лауш је цемтрирао са десне стране, а неспоразум голмана Слоге Бакира Брајловића и штопера Милоша Николића, искористио је Нермин Хаскић и са неколико метара главом погодио за 1:0. Од самог почетка другог дијела сусрета домаћи су кренули знатно агресивније према голу ривала, што је омогућавало шансу да Мостарци запријете из брзих контранапада.

Димитрије Зајић сјајно је шутирао са неких 20 метара у 63. минуту, али је голман Вележа, Хаџикић бравурозно интервенисао.

Три минута касније Мостарци су удвостручили предност. Овога пута Лауш и Хаскић су замијенили улоге, а овај први је погодио мрежу Добојлија. Покушао је Зајић и у 81. минуту, али је његов ударац завршио покрај гола. У 88. минуту Ален Дејановић је срушио Немању Михајловића, а судија Драган Петровић показао је на бијелу тачку.

Шут Михајловића кратко је одбио Хаџикић, на лопту је натрчао Обрад Старчевић, али је голман Вележа и овог пута био на висини задатка. 

Најгора ствар је сто је Слога наставила да буде неефикасна. Нисам очекивао пораз у овако сјајној атмосфери и због тога ми је изузетно жао. Због тога се извињавам свим навијачима и свима онима, који су се потрудили да се сусрет одигра на "Лукама".

Опет су за нас биле кобне грешке. Овај пораз је велики корак уназад, али нема предаје. Надам се да ћемо се у неком од наредних мечева искупити овим вјерним навијачима - нагласио је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана