Ненад Лалатовић за “Глас Српске” о напуштању Украјине: Нисам добио отказ, сам сам отишао

Дејан Кондић
Ненад Лалатовић за “Глас Српске” о напуштању Украјине: Нисам добио отказ, сам сам отишао

БЕОГРАД - Кратко је трајала авантура Ненада Лалатовића у Украјини. Непуна два мјесеца по преузимању Зорје некадашњи тренер Борца напустио је Украјину.

Харизматични стручњак је са 45 година већ комплетирао 18 ангажмана, али два инострана нису потрајала. Прво у саудијском Ал Батину, а затим и у украјинској Зорји. Разлоге растанка с украјинским клубом некадашњи фудбалер Црвене звезде открио је у разговору за “Глас Српске”.

- Прво хоћу да кажем да Ненад Лалатовић није добио отказ како се пише. Сам сам отишао, јер председник није испоштовао наш договор. Обећао ми је да неће продати нашег најбољег играча и украјинског репрезентативца Назарија Русина, а то је учинио. За 2.500.000 евра продао га је у Сандерленд. Када сам видео да га нема међу осталим члановима тима, речено ми да се лечи од лакше повреде. Тек пред последњу првенствену утакмицу сазнао сам целу истину. Даље, тражио сам да ми доведу двојицу фудбалера који су нам били изузетно потребни за европске утакмице. Реч је о једном репрезентативцу Панаме, као и члану националног тима Нигерије. С постојећим тимом, остали смо без било какве шансе да нешто направимо у Европи. Затим, нису нам исплаћене премије за Лигу Европе иако нам их је председник обећао. Рекао нам је: “Имате плате, то вам је довољно. Овде сте ви да мени правите паре, а не да ја трошим на вас свој новац”. Мени је остао дужан једну плату. Да сам добио отказ морао би ми исплатити три. Рекао сам му, кад ми исплати плату, званично ће добити потписан отказ. Моји играчи су плакали када сам им рекао да идем - у даху је испричао Лалатовић.

Наравно, велики проблем била су и ратна дејства.

- Врло је стресно радити у Украјини. Због играња у Европи по 20 сати били смо принуђени да проводимо у аутобусу, неколико сати само смо губили на границама. То нас је изнуривало. Да би украјински тим играо еврокупове мора имати бар две екипе, једну која игра првенство, а друга Европу. Ја сам имао само 18 играча. Уз то, свакодневни звук сирена за опасност је посебан стрес. Сирене заустављају тренинге и одлази се с терена, а исто важи и за утакмице... Ноћима због њих нисам спавао - рекао је Лалатовић.

Некадашњи селектор младе репрезентације Србије отворен је за нови ангажман.

- Волим да радим, немам проблем поново да водим екипу из Републике Српске, односно БиХ, исто тако и Украјине, али само екипу која не игра у Европи. А јасно је да највише волим радити у Србији. Видећемо шта ће бити - закључио је Лалатовић.

Само једна побједа

Зорја је под вођством Лалатовића у пет утакмица уписала само једну побједу те су остварили два ремија и уписали два пораза. Тим из Луганска налази се на 11. мјесту на првенственој табели, а клубу се смијеши и елиминација из Европе. Прашка Спарта с предношћу од 2:0 долази пред реванш сусрет плеј-оф фазе Лиге Европе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана