Ненад Брновић, дојучерашњи тренер Сутјеске, о одласку из клуба: Пиштољ на растанку

Г.С.
Ненад Брновић, дојучерашњи тренер Сутјеске, о одласку из клуба: Пиштољ на растанку

НИКШИЋ - Некадашњи фудбалер београдског Партизана, са посљедњим ангажманом на позицији шефа струке Сутјеске из Никшића, Ненад Брновић шокирао је јавност. Он и његови сарадници тврде да су прво вербално, потом и физички нападнути на “Стадиону крај Бистрице” и том приликом радник обезбјеђења тог спортског објекта, наводно, је репетирао и пиштољ?!

Све је, наводно, кулминирало послије елиминације Никшићана од Санта Коломе из Андоре у другом колу квалификација за Лигу конференције. Бивши везиста Партизана те репрезентације Југославије и Србије и Црне Горе изашао је у јавност са саопштењем након немилог догађаја.

- Свједоци сте да сам преко медија нападнут од стране спортског директора и предсједника клуба, гдје сам оптужен за све пропусте који су се дешавали претходних годину дана у Фудбалском клубу Сутјеска. Том приликом изнијете су многе неистине о мени, мом раду, мојој улози у доношењу свих одлука које су у надлежности управе клуба. Мој и њихов рад нека оцијени стручна фудбалска јавност. Повод мог обраћања је, искључиво, немио догађај који се десио на састанку управе клуба и стручног стаба, на који смо, узгред речено, позвани путем медија. Том приликом смо моји сарадници из стручног стаба и ја вербално, а затим и физички нападнути, са циљем да се на такав начин присилимо да поднесемо оставке. Након нашег инсистирања да на спортски и културан начин ријешимо све проблеме и њихове захтјеве, услиједио је жесток атак, који је резултирао повлачењем пиштоља и његовим репетирањем од стране припадника обезбјеђења стадиона. Успјели смо да се без тежих посљедица повучемо са састанка, гдје су нам на излазу из зграде општине Никшић запријетили линчом од стране навијача и да нам више не гарантују безбједност. Одмах након тога имали смо сусрет са групом навијача, гдје смо у потпуно коректном и пријатељском тону обавили спортски разговор. Обавјештавам јавност да сам заједно са колегама из стручног штаба случај предао полицијским органима и Дисциплинској комисији Фудбалског савеза Црне Горе на даљи поступак, у нади да ће нас они заштитити. Морам да нагласим да је ово догађај какав никад нисам доживио у фудбалској каријери и надам се да ниједан мој колега овако нешто у будућности неће доживјети - написао је Брновић у саопштењу.

Никшићани: Пријатељски растанак

Челници Сутјеске тврде да су се пријатељски растали са бившим тренером и у јавност су изашли са саопштењем.

- Са индигнацијом одбацујемо тврдње које је у отвореном писму, а на рачун чланова управе ФК Сутјеска, изнио господин Ненад Брновић, а које су се, наводно, десиле на састанку стручног штаба и чланова управе. Јавност обавјештавамо да је до поменутог састанка дошло на иницијативу управо господина Брновића који је са члановима стручног штаба од почетка демонстрирао понашање испод нивоа културе. О самом састанку - осим кратке расправе на почетку, која је врло брзо превазиђена, састанак је настављен у пријатељском тону, а тако је и окончан. Руковањем свих актера - стоји, између осталог, у саопштењу Сутјеске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана