Некадашњи репрезентативац Енглеске отворено: Био сам кокаински зависник

Агенције
Некадашњи репрезентативац Енглеске отворено: Био сам кокаински зависник

ЛОНДОН - Некада је Дени Марфи шпартао премијерлигашким теренима Енглеске, а кад је са њих сишао, одао се пороцима. И то најтежим. Конзумирао је дрогу, што га је довело у тешко психичко стање. Чест синдром фудбалера који зарађују огроман новац док играју и троше га немилице све док су приливи велики, а онда схвате да су на низбрдици. Некима нема помоћи, мада се бивши везиста Ливерпула и Фулама извукао. Макар тако увјерава.

- Кад престанете да играте фудбал, проблеми постају огромни. Док сте посвећени само терену, немате проблеме, чим престанете, постају огромни попут планине. Када сам престао да играм, осјећао сам чаролију приликом конзумирања кокаина и пушења траве - рекао је Марфи.

Некадашњи репрезентативац Енглеске каријеру је започео у Кру Александру, потписао 1997. за Ливерпул и током седам година на "Енфилду" био дио тима који је 2001. освојио ФА куп, Лига куп и УЕФА куп. Затим је  имао запажене партије у Чарлтону, да би траг оставио и у Фуламу са којим је 2010. био актер финалног меча УЕФА купа са Атлетико Мадридом. Каријеру је окончао у Блекбурну и послије тога су кренули проблеми.

- У почетку можете да узимате кокаин једном или двапут седмично, дајте себи одушак и трећег дана у седмици, али се та врста зависности накупи и зграби вас. Неко вријеме сам био зависник. Достигао сам тачку у којој сам сматрао да не могу без њега. Наравно да сам могао - наставио је Марфи.

Један од начина да преброди тешке тренутке јесте повратак спорту. Макар са стране, у улози стручног консултанта за утакмице Премијер лиге, за потребе Би-Би-Сија.

- Било је ситуација кад сам се налазио у дубинама очаја. Сад има више могућности за помоћ. Никад не можете бити дио безгрешног система, али сад има више опција којима спортисти могу да се обрате. Терапија је добра. Морате бити спремни да идете дубоко. Годину дана сам провео у свијету бола и схватио да сам срећан што нисам дуже патио - додао је Марфи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана