Некадашњи асови "црно-бијелих" подржавају промјене у Хумској: Неко не да Партизану да дише!

Дејан Кондић
Некадашњи асови "црно-бијелих" подржавају промјене у Хумској: Неко не да Партизану да дише!

БАЊАЛУКА - Стање у Партизану није добро. Далеко од тога. Навијачи су дигли глас против актуелне управе, која се полако осипа. Све мање их је на трибинама. Први тим се опростио од Европе у сезони купања. Међутим, некадашњи асови "црно-бијелих" вјерују у боље дане.

Један од оних којима тренутна ситуација у Хумској веома тешко пада је и некадашњи лијеви бек "парног ваљка" и репрезентације Србије Иван Обрадовић. Свјежи фудбалски пензионер за "Глас Српске" истиче да му је криво због свега што се дешава у клубу и додаје да је чак и политика у све умијешала прсте.

- Очигледно неко не жели да Партизан дише, буквално. Имам утисак да је пред гашењем, свесно или несвесно. Не питамо се много, то је политичка ствар. Драго ми је да су се навијачи дигли, имају моју пуну подршку јер сви желимо да Партизан буде где заслужује, зна се ко је Партизан и код нас, и у Европи. Надам се да ће се све још ове године променити - истакао је Обрадовић.

Његов некадашњи саиграч из Хумске и националног тима Србије Антонио Рукавина такође сматра да су промјене неминовне.

- Нисам на било чијој страни, мислим да стране не постоје. Свако гледа свој клуб за који је играо. Сви велики клубови пролазе кроз периоде кризе, ето, једна Барселона, исто. Сигурно је да су промене неминовне, сад у ком смислу, то није питање за мене. Нисам компетентан да причам о томе, мени је само битно да се Партизан врати на старе стазе славе. Ово сада је поражавајуће - рекао је Рукавина.

Ситуацију у Хумској пажљиво прати још један бивши дефанзивац Партизана и некадашњи репрезентативац Словеније, Бранко Илић. За "Глас Српске" наглашава да му није лако пратити сва дешавања на "црно-бијелој" страни Топчидерског брда.

- Тешко ми је то гледати. Био сам део Партизана 2014/2015, кад смо освојили титулу с Марком Николићем. Није ово добро, годинама се већ скупља све ово. Ови људи који се окупљају показују да воле Партизан. То што не иду на утакмице, то је најгоре за играче и тренере. Мислим да мора нешто да се мења. Људи који су тамо најбоље знају шта. Волео бих да видим јак Партизан. Мислим да би то било добро и за Звезду - закључио је Илић.

Дуљај: Морамо бити јаки

Тренер Партизана Игор Дуљај свјестан је притиска с којим се боре његови изабраници.

- Морамо да будемо јаки, да сви на неки начин трпимо притисак, што је саставни део и живота и спорта. Била је ситуација на утакмици када је Илић шутнуо лопту са центра, баш због тог притиска јер му је неко с трибина рекао: "Ајде брже мало". То је све искуство, ја то приписујем његовој младости. Играчи су свесни да уколико победимо, после дужег времена можемо да будемо тамо где би требало да будемо, а то је врх табеле - нагласио је Дуљај.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана