Нека буде борба непрестана: Дан за велике моменте у фудбалу!

Глас Српске
Нека буде борба непрестана: Дан за велике моменте у фудбалу!

БАЊАЛУКА - У једном од ходника култног "Енфилд Роуда" налази се огромним словима написан цитат Јиргена Клопа: "Ово је мјесто за велике моменте у фудбалу". Малом игром ријечи, прилагођено данашњем Борчевом изазову, са вјером у изабранике Младена Жижовића можемо рећи: "Ово је дан за велике моменте у фудбалу!"

Врело срце, хладна глава и мирна нога вечерас "црвено-плаве" могу одвести у, до прије неколико година, незамисливи фудбалски рај. Игра из Будимпеште храбри, сада је потребно направити искорак према напред, али буквално. Потребно је једном затрести мрежу Денеша Дибуса или доћи до пенала и уздати се у хоботницу, Филипа Манојловића. "Фради" није у пику. Јансенов тим је накрцан скупим играчима, које је потребно сложити у систем, а лако се може десити да фудбалери Борца тај посао гурну у руке неком другом, јер уколико не прођу тријумфално кроз Бањалуку, Паскал Јансен ће добити отказ прије него што аутобус са "Фрадијевим" играчима дође до аеродрома  у Маховљанима.

Лишени било каквог императива, Срђан Граховац и његови саиграчи одиграли су докторску партију у Будимпешти. Холандски тандем штопера Барт Мејерс - Јурич Каролина је цинично и хладно одиграо против нападача "зелено-бијелих" Барнабаса Варге и Александра Пешића. Бекови Зоран Квржић и Марко Вукчевић су затворили бокове. Граховац и Дино Скоруп били су неуморни, претрчали су километре и одсјекли фантазисте "Фрадија" од шпицева. Енвер Кулашин, Никола Срећковић и Јово Лукић напред били су прва линија дефанзиве. Такође и момци који су ушли са клупе, Давид Чавић, Алекс Пихлер, Есмир Хасукић и Дамир Хреља, нису дозволили да падне Борац, већ су одржали ниво. Играо је Борац са ножем у зубима, по тактовима својих "лешинара" који су на трибинама добили дуел против домаћих фанова.

Неко од колега из бањалучких редакција рече да га је Борац у Будимпешти подсјетио на Црвену звезду из првог мандата Владана Милојевића и био је у праву. Домаћи играчи, који осјећају клуб, са неколико странаца који праве разлику, сложени су у моћну руку, песницу, коју је тешко оборити. Није то био само случај у главном граду Мађарске већ током комплетних квалификација, још од оних мечева против Егнатије. Треба бити искрен и рећи да Бањалучане и прати срећа, али "црвено-плави" су је заслужили својим играма, али и као клуб Борац је заслужио да му се врате неке ствари, рецимо Клуж, па што да не и Аустрија... Лига конференције је већ у џепу, али неки знакови поред пута говоре, уз све апсолвирано, да је пред нама Борчева ноћ за сва времена.

Навијаћу за Борац

Један од домаћина бањалучким новинарима у Будимпешти, када је игран први сусрет Ференцвароша и Борца, био је Ђорђе Камбер, помоћни тренер Хонведа. Некадашњи дефанзивац ОФК Београда и Жељезничара поручује да ће вечерас бити уз "црвено-плаве"

- Борац има шансе! Бићу уз телевизор, гледаћу утакмицу и навијати за Бањалучане. Надам се да ће успјети избацити "Фради" - истакао је Камбер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана