Нејмар у агонији: Саудијци у вјетар бацили стотине милиона евра

ГС
Foto: Танјуг/АП

На утакмици против Уругваја Нејмар је прошао агонију због повриједе јер су му оштећени лигаменти лијевог кољена, а повријеђен је и менискус.

Према првим информацијама предвиђено вријеме трајања опоравка је седам до девет мјесеци. То значи да је за њега сезона вјероватно готова, а за власнике Ал Хилала да су се одрекли између 150 и 200 милиона евра.

Уругвај је головима Дарвина Нуњеза (42') и Николаса де ла Круза (77') са 2:0 савладао Бразил у квалификацијским утакмицама за свјетско првенство. Међутим, утакмицу је обиљежила озбиљна повриједа најбољег играча Бразила, Нејмара (31) крајем првог полувремена.

Након контакта с уругвајским играчем пао је на под. На терен је изашла љекарска екипа бразилске репрезентације, а Нејмар је терен напустио у сузама.

Бразилац се овога љета преселио из ПСЖ-а у саудијски Ал Хилал. Према информацијама које су објавили из клуба, повриједа заиста је озбиљна како је и изгледала у првом тренутку. Оштећени су му лигаменти лијевог кољена, а повријеђен је и менискус. То ће за Бразилца значити вишемјесчну паузу.

Како сада ствари стоји опоравак ће трајати седам до девет мјесеци. То уједино значи и да је за њега готово сигурно сезона готова, а власници саудијског клуба засигурно нису сретни оваквим исходом обзиром да ће му за двије године морати исплатити од 300 до 400 милиона евра, преноси "Вечерњи".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана