Нејмар пожелио да се врати у Барселону, али од тога нема ништа

Глас Српске
Нејмар пожелио да се врати у Барселону, али од тога нема ништа

БАРСЕЛОНА - Појавила се информација, жеља је постојала. Нејмар је имао идеју да се врати на “Ноу камп”, али испријечио се шеф струке Ханси Флик.

Можда су му досадили Арапи иако су га опточили златом. Можда стварно воли “блауграну”, као што прича, али биће и да воли новац мало више. А можда је Бразилац једноставно видио како је Илкај Гундоган ријешио статус па је покушао исто. Гундоган је брзопотезно, чим је схватио да није у плановима Хансија Флика, контактирао са Манчестер ситијем и по убрзаном поступку обновио сарадњу са Пепом Гвардиолом. Сличном сценарију се надао Бразилац из Ал Хилала, пожелио да се врати у Каталонију, међутим, испријечио се суд тренера у виду два слова, не.

Нејмар је према вијестима Ђерара Ромера, новинара блиског Барселони, сам себе понудио предсједнику Ђоану Лапорти, ријешен да поново заигра за клуб који је напустио 2017, кад је потписао за ПСЖ. Кад је Лапорта идеју представио новом тренуру, Нијемац је био јасан у поруци да му 32-годишњи ас није потребан. Утемељење је пронађено у чињеници да је Барса ишла на подмлађивање кадра у актуелном прелазном року, те је од Ђироне купила 22-годишњег Пауа Виктора, а из Лајпцига се кући вратио четири године старији Дани Олмо, у пуној снази, овјенчан титулом првака Старог континента на недавном Европском првенству у Њемачкој.

Приде, финансијски Каталонци ни у једној варијанти не би могли да испрате захтјеве Нејмара, чак и да он смањи прохтјеве, јер досад нису ни регистровали Олма усљед правила о финансијском фер-плеју за клубове Ла лиге. Реално, потреба за још једним офанзивцем постоји. Зато је Барселона јурила Ника Вилијамса из Атлетик Билбаоа и стидљиво пробала да из Милана доведе Рафаела Леаа. Ту је шансу видио Нејмар, али је идеја сасјечена од стране новог стручног штаба и прије него што се дискутовало о новцу. Још нешто је ограничавајући фактор за Нејмара. Тек је љетос залијечио тешку повреду кољена због које је пропустио малтене комплетну минулу сезону. Одиграо је само пет утакмица за Ал Хилал прије боловања, онда путовао у Бразил и мало се проводио, а није баш да се такво понашање допада педантном Флику.

Ленгле

Фудбалер Барселоне Клеман Ленгле играће до краја сезоне на позајмици у Атлетику, саопштио је мадридски клуб. Француз је члан каталонског клуба од 2018. године, а посљедње двије сезоне провео је на позајмицама у Тотенхему и Астон Вили. Он је прије Барселоне играо за Севиљу и Нанси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана