Недељко Ћорић, предсједник бијељинског тима: Радник видим и у Европи

Г.С.
Недељко Ћорић, предсједник бијељинског тима: Радник видим и у Европи

БАЊАЛУКА - Предсједник Фудбалског клуба Радник из Бијељине Недељко Ћорић оптимиста је пред наставак такмичења у Првој лиги Републике Српске.

Послије 11 одиграних кола у шампионату Српске, Радник је на првој позицији са 25 бодова, два више од главних конкурената Рудар Приједора и Лакташа. Први човјек бијељинског прволигаша истиче да су у клубу поставили здраве темеље за просперитет.

- Радник је прије годину и по дана био у веома тешкој ситуацији. Имао сам вољу и визију када је услиједио позив да заједничким снагама пребродимо кризу и кренемо напријед. Није лако, али виде се велики помаци. Нисмо кренули од нуле, већ из минуса - истакао је Ћорић за Радио телевизију Републике Српске. Амбиције нису мале, али иде се корак по корак.

- Циљеви су високо постављени и трају четири године. Први циљ је повратак у Премијер лигу БиХ, потом да будемо стабилан премијерлигаш, а онда и да играмо Европу. Желимо да дођемо у фазу када ће клуб моћи да живи од свог рада, а не да неко други улаже у нас. Исто тако, жеља је да будемо фудбалски бренд регије, који ће правити играче за најбоље клубове - прича Ћорић.

Посебан сегмент су навијачи.

- Најгледанија смо екипа у шампионату Српске. Није лако привући гледаоце на стадион у мору ТВ преноса врхунских утакмица. Када будемо имали 5.000 гледалаца на свакој утакмици, онда смо направили праву ствар, а до тада ћемо едуковати навијаче да буду уз играче и када побјеђују и када губе - истакао је Ћорић, који је захвалио и предсједнику Републике Српске Милораду Додику на подршци обећавши да неће бити узалудна.

Пред свима у клубу поставио је још један услов, нимало лак.

- Желимо да вратимо све играче у Радник који су с наших простора. Свима су врата отворена, желимо да правимо домаћи амбијент - закључио је Ћорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана