Не враћајте се до Никољдана!

ГС
Foto: ФСС

Свети Никола се посрећио Србији и Југославији 1991. године, када је Црвена звезда на стадиону таквог имена у Барију подигла пехар намијењен најбољем у Европи.

А сада три деценије касније Србија испраћа "орлове" на Свјетско првенство у Катар и желимо им да се не врате у Србију прије 19. децембра, када је крсна слава Никољдан.

То би значило да су изабраници Драгана Стојковића играли финале Мундијала, нешто што сада дјелује као научна фантастика, али фудбал је нешто гдје се снови лако претварају у јаву. Научили су нас то Грци 2004. године када су постали прваци Европе, али и Хрвати 2018. вицешампиони свијета.

"Орлови" су јутрос из Старе Пазове, кренули на аеродром Никола Тесла, одакле су, предвођени селектором Драганом Стојковићем Пиксијем, кренули пут Манаме гдеј ће 18. новембра одиграти пријатељску утакмицу против Бахреина.

Одлазак у Доху предвиђен је дан касније, док ће прву утакмицу на СП у Катару "орлови" одиграти против Бразила 24. новембра.

Србија ће други сусрет Г групе играти против Камеруна 28. новембра, док је трећи меч против селекције Швајцарске 2. децембра, пишу Новости.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана