Навијачи оружјем пријетили фудбалерима послије опроштаја легенде

ГС
Навијачи оружјем пријетили фудбалерима послије опроштаја легенде

​Опроштајни меч легендарног уругвајског штопера Дијега Година засјенили су наоружани хулигани. Навијачи аргентинског клуба Велез Сарсфилд напали су оружјем играче након њиховог пораза у недјељу од Хуракана.

Када се екипа вратила у свој тренинг камп на стадиону "Виља Олимпика" неколико сати након утакмице, играче су у засједи дочекали навијачи клуба.

"Стигли смо како бисмо узели своје аутомобиле и отишли кући. Изашли смо и био је мрак када су наишли аутомобили 'Бара Браве'. Било их је вјероватно пет или шест", изјавио је за "ЕСПН" нападач Ђанлука Престијани.

"Ударили су ме два пута по лицу док су ме држали за јакну. Био сам превише уплашен, а моји саиграчи нису хтјели да иду кући да их неко не би пратио. Чак су једном од њих рекли: 'Изађи из аута или ћу те упуцати два пута у ноге'", рекао је 17-годишњи нападач, додавши да га тај инцидент тјера на размишљање о останку у клубу.

Његове ријечи о страшној пријетњи потврдио је бивши штопер Боке Јуниорса, Леонардо Хара.

"Стали су аутомобилом испред мене, хтјели су да изађем из свог и рекли да ће ме упуцати у ноге", изјавио је Хара за локални радио.

Нападач Сантијаго Кастро и дефанзиваца Франсиско Ортега такође су били укључени у инцидент.

"Атлетико Велез жали и снажно одбацује застрашујућу ситуацију коју су доживјели неки од наших првотимаца у близини Виље Олимпика", наводи се у саопштењу клуба.

Локални медији извјестили су да су играчи одлучили да не подносе пријаву полицији, али су позвани да дају изјаве у склопу истраге, а тренер Себастијан Мендес обавијестио је директоре да се екипа неће вратити на тренинг док се играчима не гарантује безбједност, преноси "б92".

Са само пет побједа у 27 утакмица Велез је након пораза у прошлом колу аргентинске лиге на 25. мјесту на табели од 28 клубова.

Али само посљедњи испада из лиге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана