Навијачи Хрватске кажњени због усташке заставе на утакмици

Танјуг
Foto: Илустрација

Општински суд у Ријеци обавијестио је Хрватски фудбалски савез да је донијета пресуда против двојице оптужених за прекршај на утакмици европских квалификација између Хрватске и Летоније, саопштено је из овог савеза.

Двије особе су на овој утакмици у неколико наврата истицале законом забрањену усташку заставу, због чега је УЕФА покренула дисциплински поступак против Хрватског фудбалског савеза.

Првооптужени Д.Ц. кажњен је са 1.300 евра, а другоокривљеном Д.С. затворском казном од 20 дана.

Обојици је одређена заштитна мјера забране присуствовања на свим спортским такмичењима у којима учествује фудбалска репрезентација на подручју Хрватске са обавезом јављања у полицијску станицу у трајању од двије године, као и на одласке у иностранство на утакмице хрватске репрезентације уз обвезу предавања путне исправе и јављања у полицијску станицу такође у трајању од двије године.

Поступак према трећој особи која је учествовала у овом прекршају је у току, као и криминалистичко истраживање које за циљ има да расвијетли све околности повезане с овим догађајем.

"Хрватски фудбалски савез је раније најавио да ће против се тројице поднијети и тужбу за надокнаду штете", наводи хрватски портал 24сата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана