Навијачи Динама пјевали усташке пјесме, полиција покренула истрагу

СРНА
Foto: X (Твитер)

ЗАГРЕБ- Загребачка полиција спроводи криминалистичку истрагу након утакмице фудбалских клубова "Горица" - "Динамо" на којој су пјеване усташке пјесме, јавили су хрватски медији.

Навијачи загребачког "Динама" су током јучерашње утакмице против Фудбалског клуба "Горица" у истоименом мјесту пјевали усташку корачницу, а скандирање је пратила и подигнута застава са шаховницом и првим бијелим пољем.

Побједу у овом мечу однијели су фудбалери "Горице" резултатом 2:1, а током утакмице се са трибина могло чути: "Корак иде за кораком, млад усташа под барјаком. Бој се бије, бије, усташки се барјак вије за слободу и за дом, хрватски дом". Скандирали су и "Хрватска, независна држава".

"Због сумње да је почињен прекршај, полиција проводи криминалистичко истраживање у складу са чланом 11. Закона о полицијским пословима и овлаштењима те ће на основу снимака и фотографија предузети све мјере и радње ради утврђивања идентитета починилаца, те санкционисања у складу са важећим законским прописима", наведно је у саопштењу загребачке полиције.

Загребачка полиција наводи и да су приведене укупно четири особе, али због прекршаја из Закона о спречавању нереда на спортским такмичењима и Закона о прекршајима против јавног реда и мира - два гостујућа навијача, обојица малољетници, приведена су због посједовања пиротехнике, док су још двојица гостујућих навијача приведена због пијанства. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана