Навијачи Црвене звезде транспарентом "пецнули" Манчестер сити

ГС
Навијачи Црвене звезде транспарентом "пецнули" Манчестер сити

БЕОГРАД - Навијачи Црвене звезде имали су и један транспарент којим су "пецнули" Манчестер сити.

Црвена звезда игра против Манчестер ситија у Лиги шампиона, а навијачи српског тима имали су посебну поруку за госте. Направили су транспарент којим су "пецнули" ривала, преноси Мондо.

"Кад фудбал није био само у новцу. Свјетски шампиони 1991. године", писало је на транспаренту. Јасна алузија на велика новчана средства и улагања "грађана" од када су их преузели арапски власници.

У ложи "Маракане" је власник Ситија Халдун Ал Мубарак (48) што је изгледа био још један разлог за истицање овог транспарента. Он није власник само Ситија, већ и Мелбурн ситија и Мумбај ситија, а у Уједињеним Арапским Емиратима је савјетник предсједника и предсједава Управом за извршне послове. Сити је послије "финансијских ињекција" почео да прави успјехе и да осваја титуле, има пет трофеја у Премијер лиги, као и један у Лиги шампиона. Додуше, због финансијских малверзација је поднијета и оптужба против њих и пријети им избацивање из лиге.

Навијачи Звезде подсјетили су Сити на велики успјех остварен 1991. године када је побиједила Олимпик из Марсеља послије бољег извођења једанаестераца и освојила Куп европских шампиона. Нешто касније је постала и првак свијета побједом против чилеанског Коло Кола у финалу (3:0). Пехар Лиге шампиона у Барију подигли су Синиша Михајловић, Роберт Просинечки, Дарко Панчев, Миодраг Белодедић, Драгиша Бинић...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана