Навијачи АЕК-а се оградили од постављања транспарента

Танјуг
Навијачи АЕК-а се оградили од постављања транспарента

АТИНА -Навијачка група АЕК-а "Оригинал 21" саопштила је да осуђује постављање транспарента "Косово је Албанија", који су поједине присталице грчког клуба развиле на трибини на утакмици против Ајакса, која је играна у четвртак у оквиру другог кола Лиге Европе.

 

Највећа навијачка група АЕК-а огласила се саопштењем.

-"Оригинал 21' категорички наводи да постављање транспарента са националистичким садржајем, који је неколико појединаца поставило на нашем стадиону током утакмице против Ајакса, ни на који начин не изражава ставове и мишљења групе 'Оригинал 21'", пренио је саопштење навијача клуб из Атине.

Навијачка група АЕК-а подсјећа да чланови "Оригинала 21" гаје антифашистичку идеологију.

-Историјско поријекло клуба, који обожавамо и наш однос према било ком облику фашизма о коме се не може преговарати чини нашу грешку још већом. Осуђујемо постављање транспарента. Извињавамо се АЕК-у за штету, коју је овај транспарент направио и зато што је због нашег немара, макар и на кратко био постављен у нашој зони одговорности", наводе навијачи грчког клуба.

Навијачи АЕК-а тврде да ће учинити све да се овакви или слични инциденти више не понове.

-Искрено се извињавамо свим навијачима нашег тима, који су се осјећали као и ми. Срамота. Најодлучније објављујемо да ћемо предузети драстичне мјере да се овако нешто више никада не понови", закључује се у саопштењу "Оригинал 21".

Фудбалски клуб АЕК се прије два дана такође оградио од транспарента "Косово је Албанија".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана