Навијач АЕК-а убијен у сукобу са навијачима Динама, ухапшене 82 особе (ВИДЕО)

Танјуг, Агенције
Навијач АЕК-а убијен у сукобу са навијачима Динама, ухапшене 82 особе (ВИДЕО)

АТИНА- Навијач грчког АЕК-а убијен је у тучи фудбалских навијача тог клуба и загребачког Динама, преноси портал грчке ТВ ЕРТ.

Двадесетдвогодишњи младић је страдао пошто је задобио више убода ножем, а повријеђена су четири Грка и четири Хрвата.

Ухапшена су 82 хрватска навијача, један Аустријанац, један држављанин БиХ, један Албанац, један Нијемац и два Грка, наводи телевизија. Још пет грчких и три хрватска навијача су ухапшени и смјештени у болницу.

Група од 150-200 навијача Динама стигла је организовано друмским путем у Грчку, уочи данашње утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК-а и Динама.

Првак Хрватске игра прву утакмицу трећег кола квалификација за Лигу шампиона против АЕК-а, а до сукоба је дошло иако је било јасно да гостујућих навијача неће бити на стадиону. Око 200 присталица "модрих" је стигло у Атину и у кварту Неа Филаделфија дошло је до великог инцидента.

Наводно су се Бед блу бојси окупили код стадиона АЕК-а о кренули да ломе све што им се нашло на путу, а брзо су им одговорили навијачи грчког клуба.

Полиција је успјела да спријечи потпуни хаос.

У полицијском изјвештају пише и да су навијачи Динама жељели да упадну на стадион АЕК-а, те да су оштетили симбол клуба, челичног орла, на улазу након што им упад није успио. Оштећене су многе радње и аутомобили, јер су хрватски навијачи запалили канте и суво грање у близини отвореног паркинга и разбили шофершајбне на аутомобилима, наводи ЕРТ.

Након туче велики број полицијских снага распоређен је широм Атине, посебно у околини АЕК-овог стадиона.

УЕФА је одлучила да на стадиону током меча АЕК – Динамо неће бити сектора за гостујуће навијаче управо како би се избјегли нереди. Још се не зна да ли ће данашња утакмица бити одиграна након ноћашњег трагичног догађаја.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана