Нападач Јово Лукић пред дуеле против Сарајева и Зрињског: Дербији кроје врх

Дарко Драгичевић
Нападач Јово Лукић пред дуеле против Сарајева и Зрињског: Дербији кроје врх

БАЊАЛУКА - Мини пауза је готова, пред фудбалерима Борца су дерби мечеви против највећих кандидата у борби за титулу шампиона БиХ. Бањалучани ће на свом терену угостити Сарајево и Зрињски у само пет дана.

Екипа Винка Мариновића је у налету, везали су осам побједа и сад тај успјешан низ желе да крунишу добрим резултатима у дербијима. Прво иде заостали меч против Сарајева у сриједу.

Један од адута Борца у овом дуелу биће и нападач Јово Лукић. У посљедња четири меча, постигао је три гола и показао да је криза иза њега. На терену поново дјелује ефикасно, јако у дуелу и сигурно да пуно значи за игру екипе.

- Голови су најбољи лијек за излазак из кризе. Пуно ми значе, играм с више самопоуздања, али и генерално осјећам да сам у пуно бољој форми, да сам покретљивији и да читава екипа изгледа боље. Желимо да наставимо у том ритму - поручио је Лукић.

Управо је сјајни нападач у сезони 2021/22. показао да зна како да затресе мрежу бордо тима. Успио је да два пута буде стријелац против наредног ривала Сарајева. Прво је погодио за бод на гостовању, а затим у прољећном дијелу сезоне дао је гол за тријумф 1:0.

- Дербији су инспирација за сваког играча. Надам се да ћу наставити да играм у доброј форми, а најбитније јесте то да остваримо побједу. Није заиста битно ко ће постићи гол. Имамо четири бода предности у односу на Сарајеву и било би одлично да ту предност повећамо након дербија - додао је нападач.

Сарајево игра такође у одличној форми, а узданица тима с Кошева јесте бивши члан Борца Алмедин Зиљкић.

- Зиљкић је заиста сјајан играч, може на свој индивидуални квалитет да направи проблем сваком ривалу. Одлично га познајемо и вјерујем да ћемо успјети да га задржимо, не само њега већ и остале играче јер је Сарајево веома добра екипа. Ипак и ми имамо свој квалитет и уз добру припрему се надамо најбољем - рекао је Јово.

Бањалучани су оборили клупски рекорд по броју побједа, а сад желе да га додатно поправе. И због тога им је у наредним мечевима против Сарајева у сриједу те Зрињског у недјељу свакако потребна подршка навијача.

- Вјерујем да је серија успјешних резултата најбоља позивница за наше навијаче да дођу и подрже нас у ова два дербија који ће бити веома значајни у борби за прво мјесто. Оборили смо клупски рекорд по броју везаних побједа и сад желимо да га додатно поправимо. Због тога нам је потребна још већа подршка с трибина. У госте нам долазе уз нас двије најбоље екипе тако да се очекују заиста тешки мечеви, а уз навијаче би лакше дошли до остварења наших циљева. 

Продаја улазница

Бањалучки клуб наставља лијепу традицију па ће и ове суботе на Тргу Крајине присталице “црвено-плавих” моћи да се друже са првотимцима. Овај пут ту су Федор Предраговић, Никола Пејовић, Макс Јурај Ћелић и Јаков Благаић. У суботу почиње и продаја улазница за дерби утакмицу са Сарајевом (сриједа, 18. октобар, у 19 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана