Нападач БСК-а Милош Перовић ријешио бањалучки дерби: Старт сезоне из снова

Дарко Драгичевић
Нападач БСК-а Милош Перовић ријешио бањалучки дерби: Старт сезоне из снова

БАЊАЛУКА - Искусни Милош Перовић ријешио је бањалучки дерби између Жељезничара и БСК-а. Са три гола у другом дијелу донио је побједу “романтичарима” (4:2) на веома тешком гостовању на “Предграђу”.

Овим тријумфом екипа Бојана Пузигаће остала је у врху табеле првенства Републике Српске и наставила одличан низ резултата у повратничкој сезони у Првој лиги, гдје је у првих седам кола остварила пет побједа, реми и пораз.

- Пресрећан сам због побједе. Била је веома тешка и захтјевна утакмица. Доста је било младих играча на терену, велика борба и заиста јак темпо игре. Дерби је оправдао очекивања, игром, борбеношћу, головима, а за нас је најважније да смо узели три нова бода. Остали смо у врху па можемо да будемо презадовољни стартом сезоне и својим играма и бодовним салдом. Заиста старт из снова ако се зна да се БСК послије дуго година вратио у Прву лигу. Имамо доста младих играча којима је ово сезона у којој могу да се потпуно афирмишу, а ми старији смо ту да им помогнемо - рекао је Перовић.

Прошле сезоне у шампионском тиму Крупе Перовић је постигао 17 голова. У дресу БСК-а би лако могао да пребаци овај број, јер је у уводних седам кола осам пута затресао мрежу ривала. Против Жељезничара је постигао хет-трик. Посљедњи пут је то урадио у новембру 2021. године, када је са екипом из Крупе на Врбасу постигао три гола против Љубића у побједи 4:1.

- Наравно да ми је драго због хет-трика, не постижу се они често током каријере. Екипа ми је сјајним акцијама омогућила да га постигнем. Најбитније је да смо побиједили. Кренуо сам заиста добро у сезону. Постигао сам осам голова и желим да наставим у истом ритму. Одлично се осјећам, екипа је млада, полетна и заиста ми одговара наш стил игре - додао је Перовић.

У наредном колу БСК очекује још један дерби и то против Радника.

- Бијељински тим је веома квалитетна екипа, један од тимова који конкуришу за титулу, тако да нас очекује прави дерби. Сад се окрећемо том дуелу и наравно да ћемо урадити све да освојимо три бода и наставимо низ добрих резултата. Биће заиста тешко, али вјерујем да уз прави приступ можемо да играмо са свим ривалима у првенству - рекао је на крају искусни нападач.

Парови осмог кола: субота, 16 часова: Слобода (МГ) - Алфа Модрича, Козара - Славија, Борац (КД) - Рудар Приједор, Дрина (З) - Романија, Леотар - Вележ, Лакташи - Љубић, БСК - Радник, Фамос - Жељезничар Спорт тим. Недјеља, 16 часова: Омарска - Сутјеска.

Сарадња са Ђорђевићем

Нападач бањалучког клуба одлично сарађује са Вуканом Ђорђевићем, који му је био асистент код два гола на “Предграђу”.

- Од његовог доласка одлично сарађујемо, у потпуности се разумијемо и он је донио додатни квалитет у нашу игру. Вјерујем да ћемо и у наставку првенства наставити са добрим партијама - поручио је Милош.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана