Наложена привремена обустава рада MY TV која је емитовала утакмица Мундијала

Агенције
Наложена привремена обустава рада MY TV која је емитовала утакмица Мундијала

САРАЈЕВО - Регулаторна агенција за комуникације (РАК) БиХ донијела је одлуку да привремено буде обустављен рад MY TV сервиса, који је у власништву БХ Телекома, саопштено је из ове компаније.

Из БХ Телецома су додали да су медијска права на емитовање утакмица четвртфинала Свјетског првенства пренијели на БХРТ.

Нагласили су да ће на основу привременем мјере издате 7. децембра MY TV сервис ће привремено обуставити рад од данас.

У БХ Телекома напомињз да су са БХРТ-ом у мају 2022. године потписали Меморандум о међусобној сарадњи на обезбјеђивању медијских права најважнијих међународних спортских такмичења.

- У оквиру наведене сарадње, БХ Телеком је стекао права на емитовање уживо 18 утакмица Свјетског првенства у фудбалу, док се преостале утакмице емитују на каналима БХРТ-а. Пренос наведених утакмица регулисан је уговором о сублиценцирању између БХРТ-а и БХ Телекома, који је закључен у складу са свим правилима организација ФИФА и ЕБУ, те на основу њиховог одобрења - наводе у БХ Телецому.

Због преноса утакмица Свјетског првенства јавност у БиХ је имала бројне критике-  због тога што су та права уступљену сервису MY TV  утакмице није било могуће гледати у директном преносу на БХРТ-у.

Неке од утакмица осмине финала већина гледалаца из БиХ је гледала са 15 минута кашњења, док су на поменутој платформи ишле директно емитоване.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана