Након бода против „фурије”, Србија излази на мегдан Данској

Г.С.
Foto: Г.С.

КОПЕНХАГЕН - Фудбалска репрезентација Србије у недјељу од 18 часова гостује у Копенхагену, гдје ће против Данске играти меч другог кола А дивизије Лиге нација.

Уколико се подмлађена чета Драгана Стојковића врати непоражена са чувеног „Паркена”, онда ће реми против Шпаније са „Маракане” (0:0) додатно добити на важности и значити да је овај тим на правом путу. Србија тешко игра против „динамиташа”, али у посљедњем дуелу на Европском првенству „орлови” су показали да могу.

Међутим, у Копенхагену ће на терен истрчати готово потпуно измијењен састав „орлова”, а и Данци су претрпјели одређене промјене у односу на посљедњи међусобни окршај.

Нови (привремени) селектор Ларс Кнудсен добио је шансу да води селекцију иако је послије оставке Каспера Хјулманда било планирано да до краја године на клупи сједи Мортен Вигхорст, да би се овај изненада прије двије седмице повукао због стреса.

Кнудсен је вукао сјајне потезе на отварању Лиге нација против Швајцарске (2:0). И сам је промовисао двојицу клинаца.

Први је 23-годишњи Алберт Гренбек, који може да буде од велике користи на средини терена. Други дебитант је Патрик Доргу.

Нападач кога је Фудбалски савез Данске „преотео” Нигерији је дословце у првом контакту с лоптом дао гол. За њега ће бити задужен Страхиња Павловић, који је одиграо сјајно против „фурије”.

- Досад је био фокус на Шпанији, сад је Данска, проблем је што се игра на три дана. Сигурно ће бити промена, да се освежимо мало новим играчима. Сигурно ће бити сличан приступ као и на „Маракани”, надамо се добром резултату - рекао је Павловић.

Селектор Стојковић детаљно је спремио утакмицу против Шпаније, исто чини и пред недјељни меч.

- Добра су екипа, анализирамо их. Имамо времена. Прикупљамо све могуће информације - истакао је Стојковић.

Главнокомандујући српске чете дотакао се и дуела против Шпаније, али и велике шансе Луке Јовића коју је имао у том сусрету, када је промашио скоро празан гол.

- Ништа нисам рекао Луки, загрлио сам га, главу горе и идемо даље. Њему је најтеже, јер то је практично пенал без голмана, али фудбал је игра грешака и промашаја. Доћи ће голови у сваком случају. У офанзивном смислу, ако стојите у ниској зони, једино што можете да урадите је да из неког контранапада угрозите противника. Ми смо били стрпљиви, чекали шансу, дочекали је и видели сте - закључио је Стојковић.

Кавано на центру

УЕФА је за главног судију за недјељни меч одредила енглеског арбитра Криса Кавана. Његови помоћници у мечу другог кола групе А4 Лиге нација биће Симон Бенет и Данијел Робатан, а четврти судија биће још један Енглез, Ентони Тејлор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана