Најбољи стријелац Прве лиге поручује: Није ми циљ да да сједим на клупи!

Дарко Пашагић
Најбољи стријелац Прве лиге поручује: Није ми циљ да да сједим на клупи!

ЛАКТАШИ - Најбољи стријелац Прве лиге Републике Српске у завршеној сезони био је нападач Лакташа Милан Шикањић, који је са 26 погодака далеко иза себе оставио играча БСК-а Милоша Перовића са 19 голова.

Тако је овај 24-годишњак наставио тамо гдје је стао Бојан Марковић, који је у претходној сезони такође постао најбољи стријелац лиге носећи дрес овог клуба.

- Није то случајно, јер су Лакташи двије сезоне заредом најубојитија екипа у првенству. Кључ свега је колективна игра која краси клуб и за то никог не треба да чуди што смо ефикасни и као екипа, али и што су појединци из Лакташа на челу листе стријелаца - рекао је

Шикањић.

Он је на почетку прошлог шампионата дошао у Лакташе из градишке Козаре, а препорука су му били голови.

- У тој сезони носећи дрес Козаре постигао сам 11 погодака, а занимљиво је да сам од тога чак 10 дао у другом дијелу првенства. То значи да сам у претходних годину и по дана постигао чак 36 голова, на што сам изузетно поносан и слободно могу да кажем да је иза мене најбољи период у досадашњем дијелу каријере. Наравно да све то није само моја заслуга, већ бих захвалио и саиграчима из Лакташа који су били од велике помоћи - нагласио је Шикањић.

Послије трећег мјеста у сезони 2022/23, сада су се Лакташи попели степеницу више.

- Можда смо могли и нешто више, али и овако смо сви у клубу презадовољни. По мени је кључна утакмица била против Радника. Одиграли смо је лоше и због тога нам је свима у клубу криво. Међутим, титули Бијељинаца се нема шта замјерити, јер су имали шири ростер од нас и то је сигурно утицало на коначан пласман - наставио је Шикањић.

Крајем јуна истиче му уговор са Лакташима, на столу је већ неколико понуда, али овај голгетер има своје планове.

- Не кријем да имам неколико понуда из вишег ранга, па и иностранства, али сам одлучио да ми није циљ да негдје одем па да онда сједим на клупи. Не желим да будем у некој екипи само да попуним број играча, као што је био случај док сам био у Борцу, већ желим да будем на терену и да наставим да тресем мреже. Знам своје квалитете и нећу да по сваку цијену промијеним средину - категоричан је Шикањић.

Истакао је да му је приоритет одлазак у иностранство, али да се може десити и да не промијени средину.

- Наравно да бих волио да одем у неки инострани клуб, јер сматрам да сам сада потпуно играчки сазрео. Међутим, неће бити никакво чудо и ако останем у Лакташима. Клуб је веома стабилан играчки и финансијски, још треба мало да се дотјера инфраструктура, а оно што је најважније у свему, сигурно је да у наредној сезони Лакташи јуришају на титулу и пласман у Премијер лигу. То је логичан развој догађаја. Треће, па друго мјесто, сада је вријеме да будемо шампиони - додао је Шикањић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана