Нађ се први пут обратио јавности као тренер Партизана: Играчи треба да се промијене

Г.С.
Foto: AtaImages

По први пут се јавности обратио Алберт Нађ, нови шеф струке Партизана који је наслиједио Игора Дуљаја на челу црно-бијелих и водиће екипу до краја сезоне.

Све се дешавало брзо. Имали смо лошу серију утакмица, четири пораза заредом, три пораза у првенству и онај у купу. Они који воде клуб су одлучили да се нешто промијени. Надам се да су играчи спремни, да су свјесни да је ТСЦ пришао на четири бода, рекао је Алберт Нађ.

Сматра да је највећи значај играча, да тренер ту ради само као „сервис”.

– Играчи треба да се промијене. Они су извођачи радова, као и претходни тренер, ми смо у њиховој служби. Они су у психолошком паду, али су професионалци и као клуб морамо да изађемо из ове ситуације. Нико није очекивао четири пораза заредом – рекао је Нађ.

Можда дође и до промјене формације.

– Свако има своју филозофију, покушаћемо да против Војводине, која је, у најбољем моменту од свих суперлигашких екипа, што резултатски, што као тим. Имамо веома тешку утакмицу овдје – рекао је Нађ.

Света Марковић и Самед Баждар су повријеђени, пренос Српска Инфо.

-Проблеми постоје, што због картона, што због повреда. Екипа која буде изашла, је најбоља екипа коју има Партизан – рекао је Нађ.

Да ли је Нађ маштао о клупи Партизана оног тренутка када је постао тренер?

– Жеља је постојала, али не можеш да бираш моменат кад ћеш бити тренер Партизана, већ кад траже да направиш нешто боље него што је било. Игор је учинио огроман посао за тим, међутим, од првог момента сам ставио да је кофер одмах иза врата. Резултати те одржавају у животу – рекао је Нађ.

Сматра да највећу одговорност на овом мјесту има према свом преминулом оцу.

- Највећу одговорност имам према покојном оцу, који ми је рекао да треба да идем на црно-бијелу страну брда. Када сам растао, испуњавао сам жеље које је он имао, био сам и капитен, репрезентативац, на моју жалост, није дочекао да будем тренер Партизана. Највећу дужност имам према њему – рекао је Нађ.

Ко га је све звао када је постао тренер црно-бијелих?

– Много пријатеља, под знацима навода, ме је звало. Прије свега, верујем у себе. Послушаћу савјет и критику од било кога, и од вас. Од свега тога можеш да извучеш податке и да направиш крајњи циљ, а то је побједа – рекао је Нађ.

Одбрана је највећи проблем црно-бијелих ове сезоне.

– Проблем одбране рјешавамо од напада. Одозго морамо. Против ТСЦ-а смо били добри, да не кажем одлични. Радили смо добро, Натхо је одрадио квалитетан посао који нико није очекивао. Нисмо били опасни у нападу против њих. Морамо све то да изнивелишемо. Имамо те проблеме, нисам одлучио, али имам идеје у глави који тим ће изаћи. Имамо и Северину са повредом. Оно што знам, јесте да ће почети ако буде спреман – рекао је  Нађ.

– Ја сам свјестан, да ако не побиједим пет утакмица, не могу да будем овдје сљедеће сезоне. Вјерујем у себе, у тим и своје саборце. Играчи су моји саборци. Њима говорим „за мном”! Ако будемо створили повјерење и ако будемо испуњавали захтјеве, полазим од себе, и не дођемо до резултата из било ког разлога, морамо да стиснемо противнику руку – рекао је Нађ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана