На турниру "Синиша Пеулић" учествује 40 екипа

Срна
Foto: Фејсбук

ПРЊАВОР- На Седмом међународном омладинском фудбалском турниру "Синиша Пеулић" који се овог викенда игра у Прњавору учествује 40 екипа из свих крајева Републике Српске.

Борис Жижак, предсједник Фудбалског клуба "Љубић" који је организатор турнира, рекао је Срни да се овим спортским такмичењем чува успомена на некадашњег првотимца који је као припадник Војске Републике Српске погинуо 1995. године у Одбрамбено–отаџбинском рату.

"На стадиону и турниру који носе Синишино име у два дана играће око 400 дјеце, а ми на овај начин желимо послати лијепу слику из Прњавора и поруку да Синиша никада неће бити заборављен", нагласио је Жижак.

Синишин отац Бориславко истакао је да је одржавање турнира већ седму годину веома значајно за породицу Пеулић јер показује да клуб у којем је стасао Синиша и развио играчку каријеру неће заборавити шта је он као фудбалер оставио иза себе.

Почетку турнира присуствовао је и градоначелник Прњавора Дарко Томаш који је нагласио да никада неће бити заборављено све што је Синиша Пеулић урадио за свој град, клуб, али и Републику Српску.

"Зато смо данас сви овдје и увијек истичемо да је Синиша био истински примјер свим људима и спортским радницима у Прњавору, али желимо да остане узор и младим нараштајима који тек долазе", рекао је Томаш Срни.

Предвиђено је да данас играју дјеца 2013. и 2015. годиште, а сутра 2014. и 2016. годиште.

Синиша Пеулић био је један од најталентованијих фудбалера ФК "Љубић" у чијим је редовима играо осамдесетих година прошлог вијека.

Пеулић је играо и за "Рудар" из Приједора, "Борац" из Бањалуке и "Хајдук" из Куле. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана