На прозивци Слоге 27 фудбалера

Дарко Пашагић
На прозивци Слоге 27 фудбалера

ДОБОЈ – Послије паузе од 25 дана са припремама за нову сезону кренули су и фудбалери премијерлигаша Слоге, а на првом окупљању шефу стручног штаба Добојлија Влади Јагодићу јавило се 27 играча.

Првенствени циљ клуба са стадиона "Луке" у наредној сезони биће да се што прије обезбиједи опстанак, јер као што је познато елиту ће због смањења лиге на 10 клубова напустити чак четири екипе.

- Презадовољан сам одзивом играча на првом окупљању, јер од 28 позваних играча није био само оправдано одсутни Момчило Мркајић, који се налази на терапијском лијечењу.

Међу играчима, који ду били на прозивци је и шесрт новајлија:

голмани Филип Ерић и Бојан Павловић, десни бочни Слободан Ђекић, штопер Душан Ристић, те везни фудбалери Немања Ђокић и Дино Хасановић – нагласио је Јагодић.

Клуб су за сада напустила само двојица фудбалера. - Од раније је познато да је Ајдин Реџић отишао у Грчку и да је каријеру наставио у Суперлигашу Астерас Триполису, а напустио нас је и Лука Божичковић са њим смо споразумно раскинули сарадњу, јер је изразио жељу да се врати у Словенију.

Обојици желимо да се захвалим за све што су урадили у дресу Слоге и да им пожелим много среће у наставку каријере – наставио је Јагодић. Искусни стручњак очекује да се екипа комплетира у наредних данима.

- Жеља нам је да то завршимо што прије и да тако у комплетном саставу наставимо са припремама. До поласка на другу фазу рада, коју ћемо обавити на Златибору од 3. до 18. јула радићемо на нашим теренима и у теретани. За вријеме боравка у Србији планирано је да одиграмо четири контролна сусрета.

Сада је и то све дефинитивно познато, тако да први сусрет играмо против Радничког 1923 из Крагујевца 6. јула, док ће нам ривал четири дана касније бити Арсенал из Тивта. За 14. јули је договорена такмица са још једним црногорски прволигашем, Петровцем, а посљедњи меч на Златибору играмо 17. јула против новосадске Младости ГАТ. Ту је дошло до промјене ривала, јер смо требалио играти против Мачве из Шапца – рекао је Јагодић.

По повратку у Добој биће одиграна још два меча. - За 23. април смо заказали провјеру прпотив прволигаша Лакташа, а четири дана касније имаћемо генералну провјеру. Гдје ћемо је играти зависи и од тога да ли ћемо у првом колу Премијер лиге БиХ бити домаћин или гост.

За сада је договорено да нам ривал буде повратник у елиту бијељински Радник, али ако са њима будемо играли у неком од уводних кола мислим да тај меч не би имао смисла и онда ћемо морати тражити другог ривала за "генералку" – изјавио је Јагодић. Јуниорска екипа Слоге је кроз бараж изборила пласмана у Омладинску Премијер лигу БиХ, а најбољи из те генерације су на списку кормилара Добојлија.

- То су: Ајдин Жилић, Драгиша Кузмић, Садин Ханџић, Миња Татић, Дејан Делић и Јаков Барбарић, који су због недавног завршетка баража добили још који дан одмора, тако да ће нам се прикључити у понедјељак – додао је Јагодић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана