На програму преостала два дуела четвртфинала Лиге шампиона: Горјеће “чизма”

Г.С.
На програму преостала два дуела четвртфинала Лиге шампиона: Горјеће “чизма”

МИЛАНО - Да су деведесете окршај Милана и Наполија био би дерби на највишем нивоу, без обзира на све остале сусрете четвртфинала. Овако, за оне у касним тридесетим годинама па навише, ово је само дуел који буди неке лијепе емоције на прохујалу младост.

Но, како год, Италија је на ногама. У дербију “чизме” Наполи је фаворит против седмоструког првака Старог континента - Милана. За разлику од “росонера”, који захваљујући освојеним пехарима у Лиги шампиона и КЕШ заузимају друго мјесто на вјечној листи, клуб са стадиона “Дијего Армандо Марадона” никада није стигао до финала такмичења, а своју прилику за првенцем виде ове сезоне, јер доминирају у Серији А, а без већих проблема елиминисали су Ајнтрахт из Франкфурта на путу ка четвртфиналу (2:0, 3:0). Ипак, “наполитанци” су велику опомену добили прије десет дана када су их “росонери” у првенству декласирали на стадиону “Дијего Армандо Марадона” са 4:0.

Тренер Наполија Лучано Спалети ни тада као ни сада не може рачунати на повријеђеног шпица Виктора Осимена, а из истог разлога вечерас нема ни Ђованија Симеонеа. Тренер домаћих Стефано Пиоли нема проблема око састава тима.

Посебно занимљив биће двомеч Реал Мадрида и Челзија, два посљедња првака Европе. “Краљевски клуб” је до своје 14. титуле стигао побједом против Ливерпула (1:0), док су “плавци” истим резултатом, у већ поменутој утакмици, надиграли Манчестер сити. Улога фаворита је апсолутно на страни Мадриђана, који су до четвртфинала са два тријумфа елиминисали управо Ливерпул (5:2 и 1:0). Челзси је био бољи од Борусије Дортмунд (0:1, 2:0). Тренер Реал Мадрида Карло Анћелоти осим Ферлана Мендија, који је повријеђен нема већих проблема са саставом и поручује да је његов тим врло мотивисан и ове сезоне.

- Нема велике разлике између садашњег стања Реала и тога какви смо били на истој тачки прошле сезоне, када смо освојили Лигу шампиона. Имамо пуно самопоуздања и веома смо мотивисани - рекао је Анћелоти.

Његов колега Френк Лампард, који је поново преузео команду у Челзију, ради много на самопоуздању својих момака. Има неколико ровитих играча, али сви носиоци требало би вечерас да истрче на терен.

- Моја мисија је да вратим самопоуздање овој групи момака. Што се тиче циљева, желимо да побиједимо што више мечева. Свака утакмица је тешка, али морамо да вјерујемо у играче у овом тиму - истакао је Лампард.

Оба вечерашња сусрета почињу у 21 час.

Павловић под Везувом?

Чини се да је Страхињи Павловићу суђена Италија. Наиме, репрезентативац Србије налази на списку жеља Наполија. Током зиме се помињало да ни 20 милиона евра, колико је наводно спремио Јувентус, не би било довољно да одобровољи челнике Салцбурга који су га прошлог љета довели из Монака за седам милиона. Сад ће тражити далеко више, јер је рођени Шапчанин додатно напредовао, учврстио се у првих 11 репрезентације Србије, дао гол на Мундијалу, а Аустријанци су ионако изградили имиџ клуба који продаје за врло добар новац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана