На Градском стадиону дерби Прве лиге: "Романтичари" мјеркају Лакташе

Глас Српске
На Градском стадиону дерби Прве лиге: "Романтичари" мјеркају Лакташе

БАЊАЛУКА - У дербију 19. кола Прве лиге Републике Српске фудбалери БСК-а у суботу од 14 часова на Градском стадиону у Бањалуци дочекаће Лакташе.

Иако се налазе на осмој позицији популарни "романтичари" су у досада-шњем току првенства показали да се знају носити са фаворитима па су тако у првом дијелу сезоне играли на гостовању код суботњег ривала неријешено, 3:3.

- Биће ово веома тешка и захтјевна утакмица, јер играмо против једне од најбољих екипа у лиги, која циља титулу и пласман у виши ранг. Међутим, у досадашњем току првенства показали смо да против фаворита пружамо одличне партије и не видим разлог да тако не буде и у овом мечу - нагласио је шеф стручног штаба БСК-а Бојан Пузигаћа.

Прволигаш са Чаира биће ослабљен у овом сусрету.

- Данило Моцоња неће бити на располагању због три жута картона, док је Јусуф Терзић повријеђен. Бићемо јачи за Милоша Перовића, Вукана Ђор-ђевића и Петра Самарџију који нису играли на прољећној премијери - додао је Пузигаћа.

Кормилар Лакташа Миљан Бајић очекује неизвјестан меч против ривала који је спој младости и искуства.

- БСК има одличну екипу и сигурно нам неће бити нимало лако. Добра је ствар то што играмо на Градском стадиону, гдје су услови идеални, а очекујем и да ће сусрет посматрати много љубитеља фудбала. Бићемо ослабљени у овом сусрету. Неће играти Борис Остојић, Игор Тривић и Јанко Николић, а послије одрађене суспензије враћа се Стефан Милојевић - истакао је Бајић.

Парови 19. кола, субота, 14 часова: Романија - Слобода (МГ), Вележ (Н) - Рудар Приједор, Љубић - Славија, Радник - Алфа Модрича, Жељезничар Спорт тим - Козара, Сутјеска - Борац (КД), Фамос - Леотар, БСК - Лакташи. Недјеља, 14 часова: Омарска - Дрина (З).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана