Мркела: Звездин циљ је прољеће у Европи

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела рекао је да га није изненадило одлично издање екипе у побједи над Фјорентином (5:0) и истакао је да је циљ да екипа ове сезоне презими у Европи.

Мркела је у разговору за портал "Моцарт Спорт" поручио да је очекивао оваква издања, али да су редовни састанци на Маракани редовна свакодневица како би Звезда изгледала још боље.

"Да не звучим нескромно, али смо одлично деловали и на турниру у Русији, пре тога на Златибору. Тачно смо знали, још у децембру или јануару, шта желимо од ове сезоне. Циљ нам је био да направимо брзу, модерну и квалитетну екипу, са перспективом да буде конкуретна у Лиги шампиона. То нам је и циљ. Чисто да се не заборави да се ми спремамо и за Суперлигу, као и домаћи Куп, али могу отворено да кажем да је циљ да ове сезоне изађемо из групе Лиге шампиона и презимимо у Европи. У било ком такмичењу. Дакле, били бисмо задовољни и трећим местом и преусмеравањем у Лигу Европе", рекао је  Мркела.

Указао је на то да ће много тога зависити од жријеба.

"Биће врашки тешко да остваримо наше циљеве. Играћемо против најјачих клубова на свету. Много тога ће зависити и од жреба. Стално имамо састанке, разматрамо могућности како и на који начин можемо да будемо још бољи. Причамо стално са Звезданом Терзићем и Бараком Бахаром. Стварно верујем да Звезда може да буде још боља. То је рекао и Бахар", закључио је Мркела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана