Момчило Поповић заблистао на дебију у дресу Вележа из Невесиња: Хет-трик најљепши рођендански поклон

Дарко Пашагић
Foto: Радио Невесиње

НЕВЕСИЊЕ - Фудбалери Вележа љепши повратак на прволигашку сцену нису могли ни сањати, јер су у првој утакмици у елити Српске послије 26 година забиљежили побједу, а централна фигура суботњег тријумфа Невесињаца био је млади центарфор Момчило Поповић, који је на дебију у дресу новог клуба постигао сва три гола.

Дан раније овај црногорски интернационалац и званично је постао члан клуба из Невесиња, а дан касније прославио је 21. рођендан.

- Хет-трик ми је најљепши рођендански поклон и не би га мијењао за ништа друго, јер сам практично сам себе почастио. Једноставно, нисам могао пожељети бољу премијеру у новом клубу, јер сам постигао три гола и донио побједу свом тиму, а у све то се идеално уклопио и мој рођендан - нагласио је Поповић.

Његов нови клуб на премијери је савладао Романију из Пала са 3:2, а био је то дуел екипа, које су се у прошлој сезони такмичиле у друголигашкој конкуренцији.

- Била је то права такмичарска утакмица и знали смо и прије ње колико би било важно остварити побједу на премијери. Јасно је било, током свих 90 минута, да и једни и други желимо побједу. Имали смо одличну подршку с трибина, гледаоци су могли да уживају у пет голова и нашој побједи. Надам се да су кућама отишли задовољни. Најважније је да смо имали добар старт, било је доста потешкоћа с обзиром на сужен ростер екипе и мали фонд играча али побједа је најважнија. Сви заједно у наставку првенства морамо наставити овим путем. Очекујем да ћемо сви као екипа у наставку сезоне пружати максимум и да ћемо остварити зацртани циљ, а то је опстанак у Првој лиги Републике Српске - наставио је Поповић.

Иза њега је веома тешко прољеће у којем је због повреде квадрицепса одиграо само три меча.

- Опоравак је споро текао, а када сам се вратио већи број утакмица сам био међу резервистима. То је био највећи разлог што сам се одлучио да промијеним средину. Желио сам да дођем у клуб гдје ћу играти и поново уживати у фудбалу. Ако је судити по првој утакмици изгледа да сам добро одлучио - рекао је Поповић.

Млади фудбалер истакао је да је добро примљен у новој средини и да је веома задовољан како протичу први дани у Невесињу.

- Разлог што сам потписао за Вележ јесте прије свега била прилика да имам далеко већу минутажу, али и чињеница да је Невесиње само три и по сата од моје куће. Тако да могу често и обићи породицу и пријатеље, који су веома срећни што сам имао веома успјешну премијеру у дресу новог клуба - изјавио је Поповић.

По њему веома је мала разлика између квалитета фудбала у Црној Гори и Републици Српској.

- Чини ми се да се овдје чак игра чвршће и с много више дуела, што ми донекле и одговара. Најважније је да послије дужег времена поново уживам у фудбалу, а сигуран сам да ће то дати добре резултате. Овај хет-трик неће ме опити, већ ће ми бити додатни стимуланс да још боље радим и тренирам - додао је Поповић.

Каријера

Момчило Поповић рођен је 13. августа 2002. године, а каријеру је почео на стадиону под Врмцем у Котору, у дресу Бокеља. Потом је прешао у Грбаљ из Радановића из којег је у љето 2021. прешао у Петровац. Долазак у Вележ му је први онострани ангажман, а са Невесињцима је потписао уговор на годину дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана