Модрић постао најстарији играч Реал Мадрида у историји клуба

Танјуг
Модрић постао најстарији играч Реал Мадрида у историји клуба

БАРСЕЛОНА - Хрватски репрезентативац Лука Модрић постао је синоћ најстарији играч у историји Реал Мадрида, а истовремено је пружио и асистенцију за побједу од 2:1 у утакмици против Селте Виго у Ла Лиги у суботу увече.

Са 39 година и 40 дана, бивши добитник Златне лопте је за четири дана премашио прекретницу Ференца Пушкаша од 1966. године.

Модрић има највише титула у историји Реал Мадрида - 27, укључујући шест титула Лиге шампиона и четири шпанске лиге, преноси Асошиејтед прес.

У Реал Мадриду је од 2012. године и досад је одиграо 547 утакмица за клуб, од чега 369 у шпанском првенству. Побједом над Селтом дошао је до 250. првенственог тријумфа, па се након утакмице фотографисао с предсједником клуба Флорентином Перезом држећи у руци дрес на којем је био истакнут симболични број 250.

Модрић, који је ушао као замјена у другом полувремену након што је Селта изједначила, рекао је за клупску телевизију Реал Мадрид ТВ да жели "још побједа и трофеја".

-То је импресиван број побједа, али потребно је још побједа и још титула. Реал Мадрид те на то обвезује... Јако сам поносан што сам остварио тај историјски рекорд и што настављам да играм за најбољи клуб на свијету - рекао је Модрић.

Тренер Реала Карло Анћелоти изјавио је након меча са Селтом да је његова екипа побиједила захваљујући "фантастичној" асистенцији Луке Модрића.

-Селта је играла добро и интензивно, али ми смо освојили три важна бода захваљујући фантастичном додавању Модрића. Лука нам увијек нешто поклони. Он је велики професионалац и са карактером. Реал Мадрид је био и јесте срећан што га има - поручио је Анћелоти након утакмице.

Реал Мадрид се тренутно налази на другом мјесту у првенству иза Барселоне. Клуб ће започети наредну недјељу утакмицом на свом терену против Борусије Дортмунд у Лиги шампиона у уторак, а следећег викенда ће угостити Барселону у првом класику сезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана