Млади Александар Кахвић постигао гол на првој утакмици у сениорској конкуренцији: Деби као из снова

Дарко Драгичевић
Млади Александар Кахвић постигао гол на првој утакмици у сениорској конкуренцији: Деби као из снова

БЕОГРАД – Млади и талентовани нападач Александар Кахвић вјечно ће памтити гостовање у Ужицу. Наиме, на првом мечу у сениорској конкуренцији као члан ОФК Београда постигао је гол и тако имао деби из снова у Првој лиги Србије.

Младић из Теслића је прошао млађе категорије Црвене звезде, наступао је за Графичар, а након тога прешао у Макаби Хаифу. Ове године се вратио у Србију гдје ће носити дрес ОФК Београда.

Кахвић истиче да није било страха пред први наступ у сениорској конкуренцији и да је једва чекао меч.

- То је нешто за шта сам се спремао од почетка каријере да заиграм у сениорској конкуренцији и деби није могао да буде бољи. Мој тим је остварио значајну побједу на гостовању, а ја сам у томе учествовао голом. Бољи почетак и деби у дресу ОФК Београда нисам могао ни да замислим. Осјећај је био сјајан одлично сам пратио акцију и био на правом мјесту. Надам се да је ово само почетак и да ћу у наставку сезоне наставити да постижем голове и помажем свом тиму у борби за бодова. За сваког нападача је наравно битно да затресе мрежу на старту тако да са пуно самопоуздања идем у наредне дуеле - поручио је Кахвић.

Талентовани нападач, којег је енглески “Гардијан” раније сврстао међу 50 најбољих у његовом годишту, имаће велику шансу да се докаже у првенству Србије. Ту су и старији искуснији играчи у нападу од којих може много да научи.

- ОФК Београд је направио одличан тим и амбиције су да уђемо у виши ранг. Пред нама је тешка сезона, али уз добар рад надамо се најбољем. Имамо екипу која је спој младости и искуства, атмосфера међу играчима је одлична тако да смо сви концентрисани на то да остваримо зацртане амбиције. Што се мене тиче, ово је велика шанса за доказивање. Прва сениорска сезона тако да имам велики мотив да покажем шта и колико могу и трудићу се да оправдам повјерење - додао је сјајни нападач.

У протеклом периоду Кахвић је био члан Макаби Хаифе, те може да упореди систем рада и тренинга у овој земљи и Србији. Посебно сада јер је садашњи тренер Црвене звезде Барак Бахар дошао из овог клуба.

- У Израелу је доста јачи рад него у Србији. Тренинзи су пуно захтјевнији, инсистира се на ситницама које пуно значе у игри. Сигурно је да сам пуно напредовао и носим сјајне успомене. Одиграо сам доста утакмица а посебно се памте партије и голови у јуниорској Лиги шампиона - истакао је на крају нападач пред којим је сјајна будућност.

Запамтила га Бенфика

Млади Кахвић је у Израелу наступао за јуниорски тим Макаби Хаифе који је играо групну фазу Лиге шампиона. Ту је одмјерио снаге са вршњацима Пари Сен Жермена, Јувентуса и Бенфике. Посебно су га запамтили Португалци којима је постигао два гола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана