Младен Жижовић: Дерби за сладокусце

ДАРКО ПАШАГИЋ
Младен Жижовић: Дерби за сладокусце

БАЊАЛУКА - Шеф стручног штаба Борца очекује да недјељни дуел шестог кола Премијер лиге БиХ против Зрињског, који ће бити игран на стадиону "под Бијелим Бријегом" од 19.45 часова буде прави фудбалски спектакл.

Као главни аргумент наводи чињеницу да је ријеч о екипама, које су посљедње четири године неприкосновене, а уз све то Борац је у прошлој сезони освојио титулу, а Зрињски Куп савладавши у финалу Бањалучане. Уједно то ће бити и дуел екипа, које у досадашњем дијелу првенства уз Сарајево имају максималан учинак.

- Баш као и ми и Зрињски је овог љета пуно мијењао. Требало је доста времена да се екиша уигра, али очито је да су се за сада добро посложили и да су добро отворили сезону.

И ми смо у доброј серији, а у репрезентативној паузи смо и савладали БСК у Купу Републике Српске "Др Милан Јелић".

Уз све то имали смо и доста играча у репрезентативним селекцијама, тако да је сто сигурно помало отежавајућа околност. Зрињски и Борац су посљедњих година сигурно двије најбоље екипе у Премијер лиги, очекује се и добро вријеме у недјељу, што је разлог да вјерујем да ће ово бити прави празник фудбала, који ће још више дићи рејтинг фудбала у БиХ - нагласио је Жижовић.

У конкуренцији за недјељни дерби сигурно неће бити младог Давида Вуковића. - Иако тако није изгледало, код њега се ради о озбиљнијој повреди кољена и видјећемо шта ће бити даље.

За сада је неизвјесно прогнозирати колико ће паузирати. Права штета, јер је ријеч о једном од најбољих младих фудбалера у БиХ - наставио је Жижовић. Стратег Бањалучана је говиорио и о петорици посљедњих појачања Борца Бобану Николову, Сандију Огринецу, Ники Датковићу, Ђорђу Деспотовићу и Грегору Бајдеу.

- Сигурно да је ријеч о квалитетним фудбалерима, али је и и сигурно да ће требати извјесно вријеме да се у потпуности уклопе у екипу, Неки од њих нису имали дуго времена такмичарских утакмица, а ко ће од њих бити у комбинацији за недјељу видјећемо. Углавном ко год добије прилику од њега очекујем максималан фокус и пуну концентрацију у дербију - додао је Жижовић.

Остали парови шестог кола: субота: Слобода - Вележ (16 часова), Сарајево - Посушје (20.45), недјеља: Слога - Широки Бријег (15). Понедјељак: ГОШК - Жељезничар (18 часова).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана