Младен Веселиновић након 11 година опет у Слоги: Код куће је најљепше

Дарко Драгичевић
Младен Веселиновић након 11 година опет у Слоги: Код куће је најљепше

ДОБОЈ - Фудбалски клуб Слога појачао се за наставак такмичења у Премијер лиги БиХ. Нови играчи добојског клуба постали су Младен Веселиновић и Момчило Мркаић.

Веселиновић је Слогино дијете и након 11 година враћа се у матични клуб, а у претходној полусезони наступао је за Кизиљар у Казахстану. Момчило Мркаић такође долази из Казахстана из Тобола. Обојица имају искуство играња у Премијер лиги.

- Искрено случајно је дошло до ангажмана. Чекао сам понуду из Казахстана кад се јавила Слога и брзо смо се договорили. Одлучио сам да останем кући, добио сам понуду за дужу сарадњу и свидјели су ми се предложени планови клуба за будућност. Потписао сам уговор на двије године и драго ми је што сам након 11 година опет у Добоју - истакао је Веселиновић.

Управо Мркаић и крилни играч би требало да донесу додатну ефикасност нападу Добојлија. Веселиновић истиче да неће бити проблема са уклапањем у нови тим.

- Доста играча знам, с некима попут Федора Предраговића сам играо у Слободи, тако да неће бити проблема. Знам шта ме очекује у Премијер лиги и сигурно је да желимо да својим партијама што више помогнемо Слоги да настави одличан низ резултата -  додао је крилни фудбалер.

Слога ће након гостовања у Габели имати дуел против актуелног шампиона Зрињског и Широког до краја другог дијела такмичења, а између је и Куп. Због тога је ангажовање ових играча и те­ како продужило ротацију.

- Лига је заиста изједначена. Мислим да су Борац и Зрињски екипе које одскачу квалитетом, али сигурно је да се и против њих и те како може играти. Ту сам да помогнем Слоги да оствари што боље резултате - поручио је Веселиновић.

Фудбалер се вратио из Казахстана гдје је наступао у протеклој полусезони.

- Казахстан је огромна земља, девета по површини и путовања су заиста велики проблем. Пуно времена се губи на одласке на мечеве и има неколико временских зона. Уз то су већином терени са вјештачком травом и то нажалост лоши па је веома тешко играти на њима. У лиги се игра тврдо, физичка спремност је на врхунском нивоу, права стара руска школа. Имају неколико клубова који играју значајну улогу и у Европи - додао је Веселиновић.

Крилни фудбалер неће имати право наступа у данашњем дуелу против ГОШК-а, јер нису стигли сви потребни сертификати.

Ослабљени у Габели

Слога ће од 18 часова  гостовати у Габели. Против ГОШК-а стручни штаб не може да рачуна на Ајдина Реџића, Николу и Синишу Дујаковића као и Срђана Грабежа

- Познато је да нисмо задовољни како смо одиграли већину утакмица у гостима и бодовни салдо није адекватан квалитету. ГОШК је показао да је погодио с довођењем тренера Адмира Аџема. Све то не мијења наше амбиције. Уважавам ГОШК, покушаћу да растеретим екипу и желим да одиграмо боље него све досадашње гостујуће утакмице - рекао је тренер Владо Јагодић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана